"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Adalet olmayınca para kaçıyor

26 Kasım 2023, Pazar 21:20
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “200 TL’lik banknot ilk tedavüle çıktığında 134 dolar ediyordu, hesap ettik 7 dolar ediyor şimdi. Çünkü bu iş biraz hukukla ilgili, adaletle ilgili. Hukuk olmayınca, adalet olmayınca para kaçıyor” dedi.

Babacan, önceki gün Gölbaşı’nda kılınan Cuma namazı sonrası esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Bir vatandaş, “Sıkıntı, sıkıntı, hep sıkıntı... Geç şu devletin başına bu milleti kurtar, bu devleti kurtar” dedi. Babacan, vatandaşa; “Doğru. Biz de bunun için çalışıyoruz” karşılığını verdi. “Sizin döneminizde ülkenin ekonomisi çok iyiydi. Şu anda da dünyanın en iyi ekonomisti bizi yönetiyor” diyen vatandaşa ise Babacan, “‘Şer üçgeni ablukaya almış, hareket edemiyoruz’ diyor” ifadelerini kullandı.bBabacan bir vatandaşın, “Çiftçinin tarımı, hayvancılığı bu paranın değeri ne olacak, sizden bilgi almak istiyorum” sözleri üzerine şunları söyledi: “Keşke iyi olacak diyebilsek. Bizim şu anki yönetimden fazla bir umudumuz yok. Maalesef çiftçi unutuldu. Sürekli ithalat; buğday ithalatı, et ithalatı... Dışardan hazır almak kolaylarına geliyor. Biz de üzülüyoruz.”

Ankara - Anka

Okunma Sayısı: 1359
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Melike Sevinç

    6.12.2023 16:14:39

    6.masa tekrar toplanmalı. Umut yeniden yeşermeli KHK lılar görevine dönmeden huzur ve adalet olmaz. "MİLLİ MUTABAKAT HÜKUMETİ" kurulmalı ve yurtdışındaki vatanseverler dönmelidir.

  • S.topuz

    28.11.2023 01:33:47

    Boşuna ZAMAN kaybediyoruz Millet ve Vatandaşlar olarak. Ve çekilen EKONOMIK ve Siyasî sıkıntılar da işin cabası! Hükümet kendiliğinden istifasını yüce Meclise sunabilir, acele "MİLLİ MUTABAKAT HÜKUMETİ" kurulabilir, başka çıkış yolu yoookkk, yoook, yine yoook ki! Şayet duyan kaldıysa!?

  • S.topuz

    28.11.2023 01:32:32

    Bunlardan artık UMUT ve ümit kesilmiş ve büyük bir "DEĞİŞİM ZAMANI" çoktaaan gelmiş ve geçmektedir de! Ne yaparsa yapsınlar, hepsi boş ve sadece zaman kaybı! Çünkü içerde ve Dış Yatırımcılarda çok büyük bir GÜVEN kaybı söz konusu! Üstelik yanlış EKONOMIK Politikalar ve SIYASÎ dev hata ve falsolar sebebiyle geçmişte kazanılan itibar ve GÜVEN tamamen sarsılmış durumda! Halihazır Hükümeti idare eden siyasî yapı bütünüyle değişip , yeni bir Hükümet kurulmadıkça hiç bir yatırımcı bu Memlekete kendi isteğiyle ve severek gelmez. Çünkü o çok lazım olan GÜVENİ bir kez yitirdikten sonra, onu tekrar kazanabilmek o kadar zor ki, ağzınla KUŞ yakalasan yine de geri gelmez, getiremezsin! Onun için, kökten bir DEĞİŞİM ve YENİ ve TAZE bir İKTİDAR LÂZIMMM! Bu kadar basit.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı