"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Adnan Menderes'e benzeseydiniz demokrat olurdunuz

27 Mayıs 2015, Çarşamba 15:40
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, iktidarın mitinglerde Menderes ve dönemini siyasi malzeme olarak kullanmasını eleştirdi.

Uysal, "27 Mayıs’ın yıldönümünde yeniden söyleyecek sözleri kalmayanların, idam edilmiş şehit başbakanı işlerine geldi mi kendilerine malzeme yapmak adına yağmalama cihetine gittiklerini üzülerek izliyoruz. Biraz olsun isimlerini andıkları o abide şahsiyetlerin zihniyetine, uygulamalarına benzesinler." dedi.

27 Mayıs darbesinin 55. yıldönümünde Ankara'dan karayoluyla Samsun'a gelen ve şehir girişinde konvoyla karşılanan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, daha sonra İlkadım ilçesindeki DP İl Başkanlığına geçti. Burada partililere seslenen Uysal, yapılan mitinglerde Menderes'in adını kullanan AKP hükümetine yüklendi. Uysal, "Zihnimizde ve gönlümüzde milletin tarihinde olduğu gibi büyük yaralara vesile edilmiş bir yıl dönümünü, 27 Mayıs 1960 darbesini bugün Samsun’da partililerimizle hafızalarımızı tazelerken, o günün yaşananlarını bugünün ışığındaki idrakimizde tazelememiz gereken bir günde olduğumuzu ifade etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Bu kara günü bu millete yaşatanlara dünyadaki ömürleri kadar ahir dünyada da bu milletin bu ıstıraplara muhatap olanların iki elleri onların yakasında zaten olacaktır." diyen Uysal, sözlerine şöyle devam etti: "Darbelerin anası diyebileceğimiz bir darbenin Türkiye’de darbelerin gelenek haline gelmesine vesile olanların sadece o gün yaşananlar değil, bugüne dönük yansımalarına baktığımızda isimleri ve adları değişse bile usullerin değişmediği, 14 Mayıs 1950 yılında milletin ellerinin zincire vurulmuş halinin zincirleri kırarak ortadan kalkmış demokrasiyi sadece kitabi olarak, kavram olarak ifade edildiği bir düzlemde, toplumsal hayatta pratik bir hüviyete kavuşturmuş bir büyük hizmet döneminin sona erdiği gündür. İşte bugün bu yaşananların ışığında yeniden bu milleti zincirlere vurmaya çalışanlara karşı aynı ruh ve inançla yine milletimizin önündeyiz. Demokrasiyi sözleriyle değil aynı zamanda ruhuyla da içselleştirmiş, hürriyeti ve demokrasiyi iliklerine kadar hisseden bu ülke için demokrasiyi milli bir şemsiyemiz olarak gören bir hareket olarak bugün bu ıstırapların ışığında, vatan sevdamızın kılavuzluğunda yeniden büyük Türkiye’ye Demokrat Parti idealini söyletmek adına bir büyük çağrı yapıyoruz." 

'12 YILDIR GANİMET PAYLAŞIRCASINA ÜLKE YÖNETİLİYOR'

Hukukun 27 Mayıs darbesi sonrası idam edildiği gibi bugün de ülkede hukukun idam edilmeye çalışıldığını vurgulayan Uysal, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu ülkede kadrolu seçmenler ortaya çıkartmak adına insanları ne kadar yoksullaştırırsak o kadar çok kendilerine taban oluşturacaklarını düşünenlere inat, bu milletin demokrasi eliyle sahip oldukları eşit bir ortak paydada paylaşabileceği, herkesin hukukundan emin ve eşit haklara sahip olduğu bir Türkiye’yi, bizlere mahkumsunuz diyenlere, yolsuzluklara mahkumsunuz diyenlere inat, ‘mahkum değilsiniz, başka bir Türkiye mümkün’ diyerek milletimizin önündeyiz. İşte bugün demokrasi açığının zirve yaptığı bir günde 27 Mayıs’ın yıldönümünde yeniden söyleyecek sözleri kalmayanların Demokrat Parti ve onun hizmetleri, idam edilmiş şehit başbakanı, abide bakanları ile beraber bu büyük tarihi ve geçmişi işlerine geldi mi kendilerine malzeme yapmak adına yağmalama cihetine gittiklerini de üzülerek izliyoruz. Bugün Aydın’da, Eskişehir’de miting düzenleyerek kendi bağını buradaki geçmişle illiyet bağı kurmak isteyenler gönlümüz arzu eder ki biraz olsun isimlerini andıkları o abide şahsiyetlerin zihniyetine, uygulamalarına biraz olsun benzesinler. Bugün icraatlarıyla beraber işine geldiğinde ‘Menderes’ diyenlerin, işine gelmediğinde ‘bizden önce ne yapıldı’ diyenlerin İslam hukukunda bile ganimetin iki gün savaş sonrası serbest olduğu noktada 12 yıldır ganimet paylaşırcasına bu ülkenin imkânlarını, kaynaklarını ve beraberinde bu ülkenin değerlerini yağmalamaya çalışanlara karşı son sözümüz kıyama kalkar gibi bunların karşısında ayağa kalkabilmektir."

DP İl Başkanlığı’ndaki toplantının ardından Gültekin Uysal ve beraberindekiler, İstiklal Caddesi’nde seçim gezisi yaparak esnaf ve vatandaşların hatırını sordu.

Okunma Sayısı: 3000
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • İsmail Avcı

    29.5.2015 11:41:25

    Demokratlarla ancak bu memleketin çıkan çivileri yerine oturur. Ülke çoğunluğu rahat eder ve insan olduğunu anlar. Demokrat Parti'yi küçük görüp yokmuş gibi görmenin akılla bir alâkası yoktur. Aklını ve vicdanını bedava bir yerlere kiralayan ve öyle düşünüp oy vermeyenlerin onu küçük görme insafsızlık ve terbiyesizliğine de hakkı yoktur. Eğer sen oyunu doğru yerde (D.P.'de) kullanırsan hem vebalden kurtulur iyi bir şey yapmış olursun, hem de memleket nasıl idare edilir, Türkiye'nin menfaatleri nasıl korunur görürsün. Bediüzzaman Hazretlerinin siyasî meseledeki tesbit ve ikazlarına kulak tıkayıp ona muhalefet etmenin kimseye bir şey kazandırmayacağı gibi, dünyada bize, âhirette de kendilerine ziyan etmemelerini tavsiye ederiz, vesselâm.

  • Turan UYSAL

    28.5.2015 11:14:05

    Bu parti Cindrukun partisi değilmi yahu?Yoksa siyasi mevta olan anapın maddi mirasını alıp harcayan partimi? Anketlerde neden görünmüyor ? yoksa seçime girmiyormu?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı