"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP’den yeni açıklama: Hepsi vatandaş olmayacak

06 Temmuz 2016, Çarşamba 16:30
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Suriyeli kardeşlerimize vatandaşlık vereceğiz” sözleri tartışılmaya devam ederken, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, bütün Suriyelilere Türk vatandaşlığı verilmeyeceğini söyledi.

Bu konuda 8-10 başlık hazırlandığını söyleyen Turan, “Bizim şartlarımızı kabul eden, Türkiye için katma değer üretebilecek kişilere vatandaşlık verilecek” dedi. Hürriyet’in haberine göre, partisinin Çanakkale’de ki bayramlaşma töreninde  konuşan Turan, “Hiçbir vatandaşımızın hakkına helal getirmeden bunu yapacağız. Örneğin soruyorlar; ‘Her Suriyeli vatandaş mı olacak?’ Hayır. Bizim güvenlik teşkilatlarımızın istihbarat raporlarına göre, sicili temizse, dil biliyorsa, Türk vatandaşı olduğu zaman Türkiye’ye katma değer katacak gibi 8-10 tane önemli başlık beraber ancak bu olabilecek. Zaten vatandaşlık kanunu gereği Bakanlar Kurulu’nun çalışması sonrası vatandaşlık hakkı vermesi var. Ancak tek tek bunu yapmak çok zor olacağı için zaman kaybettireceği için Türkiye bu sorunu makul çözmek istiyor. Üretecek varsa gelsin Türkiye’ye hizmet etsin. Türkiye’ye katma değer katacak varsa gelsin baş tacımızdır. Ama sicilinde problem varsa, dil bilmemekte ısrar ediyorsa, başka sıkıntıları varsa asla vatandaş olmayacak. Bir daha söylüyorum. Suriyeli herkes vatandaş olacak değil” diye konuştu. 

DHA

Okunma Sayısı: 1663
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı