"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP'nin kömür yardımı 20 milyon tondan fazla

24 Ekim 2015, Cumartesi 11:39
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, AKP iktidarları döneminde yapılan kömür yardımının 20 milyon tonu aştığını açıkladı.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar'ın önergesi üzerine, Bakan Alaboyun, 15 Ekim 2015 tarihi itibariyle 900 bin kömür teslimatının yapıldığını, 13 yılda toplam dağıtılan kömür miktarının 20 milyon tonu aştığını ifade etti.

CHP Milletvekili Akar, AK Parti iktidarı döneminde yoksul sayısının 22 milyona dayandığını iddia ederek, "AK Parti'nin derdi yoksulluğu bitirmek değil yoksulluğu yönetmek." dedi.

Akar'ın kömür yardımlarıyla ilgili bir süre önce verdiği soru önergesine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Rıza Alaboyun cevap verdi. Enerji Bakan'nın Alaboyun'un verdiği cevap şöyle: "Sosyal devlet olma ilkesinin gereği olarak 2003-2015 yılları arasında her yıl ortalama 2.3 milyon ihtiyaç sahibi aileye kömür yardımı yapılmıştı. 15 Ekim 2015 tarihi itibariyle teslimatı gerçekleştirilen 900 bin ton kömürle birlikte 13 yılda toplam dağıtılan kömür miktarı 20 milyon tonu aşmıştır. 13 yıldır sürekli uygulanan ihtiyaç sahibi ailelere kömür dağıtımı bu yıl da kesintisiz bir şekilde devam ettirilmektedir. Almış olduğumuz tedbirlerle söz konusu yardımın bölgenize zamanında ulaştırılması ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, soğuk kış günlerinde devletin sıcak elini yanında hissetmesi yapmış olduğumuz bu çabanın sizlerin de bilgisi ve desteğiyle daha anlamlı hale geleceğine inanıyorum."

Alaboyun’un ekte gönderdiği 2015 yılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü’nün kömür talep ve sevkiyat listesi ise dikkat çekti. Kocaeli'nde yer alan 12 ilçede 13 bin 633 aile için toplam 16 bin 452 ton kömür talep edildiği, bugüne kadar 2 bin 152 ton kömürün sevk edildiği ilgili belgede yer aldı.

AKAR: YOKSUL KESİMLER SÜREKLİ YOKSUL KALIYOR

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, AK Parti iktidarı döneminde yoksul sayısının 22 milyona dayandığını iddia ederek, "Yaptıkları kömür yardımlarının 13 yılda 20 milyon tona ulaşması sosyal devlet anlayışından uzak. Bu tür yardımlar toplumu ileri götürmüyor. Yoksul kesimler sürekli yoksul kalıyor. Meşhur sözdeki gibi balık tutmayı öğretmek yerine balık veriyor. Halbuki insanlar balık tutmayı öğrense kendisi çalışacak, üretecek, belki servetini de artıracak." diye konuştu.

"YOKSULLUĞA SON VERİLECEK ADIMLAR ATILMALI"

Haydar Akar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Vatandaşa tabii ki yardımlar yapılacaktır ama bundaki amaç sadece günü kurtarmak olmamalı bu yoksulluğa son verecek adımlar atılmalı. Sosyal devlet anlayışı ya vatandaşına iş vermeyi ya da insanca yaşamasını sağlayacak maddi koşulları sunmayı öngörmektedir. Devlet vatandaşına, 'iş yok o zaman açlıktan ölün' diyemez. Ya da 'yoksulsunuz kuyruğa girin gıda verelim' de diyemez. Aile sigortası, insan onuruna yakışan bir sosyal uygulamadır. Bu proje, işsize iş sağladığınızda ve yoksulluğu ortadan kaldırdığınızda görevini yapmış olacak. CHP olarak sosyal devlet anlayışı gereği yardımlar yapılacak elbette. Yardım yapılırken asıl amacımız bu yoksulluğa son vermek olacaktır.

Etiketler: kömür, ak parti
Okunma Sayısı: 1952
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı