"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ASELSAN'daki şüpheli ölümlerin araştırılması istendi

06 Ekim 2016, Perşembe 11:21
CHP, ASELSAN çalışanlarının şüpheli ölümlerinin 15 Temmuz'dan sonra yaşanan gelişmelerin ardından yeniden araştırılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşlarının imzasıyla hazırlanan Araştırma Önergesi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. 

Önergenin gerekçesinde, ASELSAN bünyesinde görev yaparken hayatını kaybeden mühendislerin ölümlerin şüpheli olduğu ifade edilen gerekçede, ülkenin stratejik bir sanayi kuruluşunda çalışan mühendislerin şüphe uyandıran ölümlerinin akıllara birçok soruyu getirdiği belirtildi.

Gerekçede, şunlar kaydedildi:

"15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına çöreklenen FETÖ mensupları ortaya çıkmıştır. Gün geçtikçe ortaya çıkan bilgiler ve görevden alınan kişiler durumun vahametini daha da gözler önüne sermektedir.

ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümleri, bu olaylardan sonra yeniden araştırılmalıdır. Bu mühendislerin ölümüyle ilgili soruşturma ve kovuşturmaları yürüten savcı ve hakimlerin bugün görevde olup olmadıkları incelenmelidir. Ayrıca Adli Tıp Kurumu tarafından düzenlenen raporlar ve otopsi tutanakları da yeniden incelenmelidir. Bu kişilerin ölümlerinin üzerindeki şaibe FETÖ’nün darbe girişimin ardından yeninden değerlendirilmeli ve gerçekler kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Olaylar intihar ve kaza ihtimalleri ile basite indirgendiği takdirde, ülke savunmasını ilgilendiren birçok konunun da üstü kapatılacaktır."

AA

Etiketler: chp, aselsan
Okunma Sayısı: 1784
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı