"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan Avcı'dan ''fişleme yapma'' tavsiyesi

04 Aralık 2015, Cuma 14:35
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, görme engellileri için hazırlanan teknoloji sınıfının açılışına katıldı.

Törende konuşan Bakan Avcı, engelli vatandaşları topluma ve ülkeye kazadırmanın öncelikli görevleri arasında olduğunu söyledi.

Bakan Avcı, Sarıyer’de Veysel Vardal Görme Engelliler Ortaokulu Teknoloji Sınıfı açılış törenine katıldı. 

Programda konuşan Bakan Avcı, engelli öğrencilerin okutulması adına gelecek yıllarda da teknoloji sınıfları ile beceri atölyelerinin açılmasına devam edeceklerini dile getirdi.

Avcı, “Engel durumu ne olursa olsun bütün öğrencilerimizin teknolojik imkanlardan yaralanabileceğine hatta bu alanda kullanıcı durumdan üretici duruma geçebileceklerine inanıyoruz. Özel nitelik taşıtan bu öğrencilerimizin hayatın içerinde yer almalarını sağlamak, başkalarına duyabilecekleri ihtiyacı en aza indirmek, onların da toplumun bütün bireyleri gibi görev almalarını, sorumluluk üstlenmeleri temin etmek hükümetimizin temel politikalarından biridir.” dedi.

‘BAKANDAN AVCI’DAN FİŞLEME YAPMA TAVSİYESİ’

Daha sonra Bakan Avcı, sınıftaki öğrencilerle görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin becerilerini yerinde inceleyen Bakan Avcı, değişik konularda bilgiler toplayan Emir Saço isimli görme engelli öğrenciye takıldı.

Avcı, öğrenciye hitaben “Seni, okul bitirince Milli İstihbarat Teşkilatına alalım. Olur mu? Orada da böyle bilgi toplarsın güzel güzel değerlendirirsin ama fişleme yok.” diye espri yaptı.

Bakan Avcı, daha sonra ziyaret ettiği bir sınıftaki öğrencilere ise işitme cihazı hediye etti.

Böyle bir sınıfa kavuşmaktan memnun olduklarını dile getiren engelli öğrencilerden Caner Güneş, “Gerçekten bu şekilde kitap taramak onları istediğimiz gibi okumak çok güzel.” diye konuştu.

Emre Teke simli görme engelli öğrenci de “Yani artık görme engeli çok daha kitap okuyabilecek. Daha çok bilgiye sahip olacağız. Gerçekten çok büyük bir nimet.” dedi.

Yaklaşık 40 yıldır faaliyet gösteren okulda 90’a yakın görmek engelli öğrenci öğrenim görüyor.

Okunma Sayısı: 2528
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı