"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Beşir Atalay'dan çözüm süreci açıklaması

13 Ekim 2015, Salı 15:19
AKP Van Milletvekili Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, seçim çalışmaları kapsamında AKP Erciş İlçe Başkanlığı'nı ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

Çözüm sürecine ilişkin açıklama yapan Atalay "HDP ve örgüt kesimi çözüm sürecine ihanet etti. 6-7 Ekim'le başlayan ve ondan sonra yaşanan gelişmeler çözüm sürecini adeta sabote etti" dedi.

İlçe ziyaretlerine Erciş İlçesi'nden başladıklarını ve burada tüm kesimlerle bir araya geleceklerini belirten Atalay, 23 Ekim 2011 tarihindeki depremde en çok zararı Erciş İlçesi'nin gördüğünü anlattı. Atalay, hükümetin 'çözüm sürecinin' sahibi olduğunu ve 2005 yılından bu yana bu yönde yaptıkları çalışmaları en iyi bölge halkının bildiğini söyleyen Atalay şöyle konuştu:

"Çözüm süreci bitmiş değil"

"Bu devrimlerin yüzde 75'i Kürt vatandaşlarımızla ilgilidir. Bunları iyi düşünmesi lazım. Çözüm süreci neden kesintiye uğradı. Biz ona kesinti diyoruz, beklemede diyoruz. Çözüm süreci bitmiş değil. AK Parti hükümetleri ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu sorunları görüşerek ve makul şekilde çözüme kavuşturmak için elinden geleni yaptı. Açıkça söylüyorum, muhattaplar, HDP ve örgüt kesimi çözüm sürecine ihanet ettiler. 6-7 ekimle başlayan ve ondan sonraki gelişmeler çözüm sürecini adeta sabote etti. Güvenlik tedbirleri deniyor. Bu bölgede o kadar baskı var ki vatandaşlara karşı seçim sandıklarına kadar uzanan. Devlet bu operasyonları bölgede yaşayan vatandaşın üzerindeki baskıları gidermek, onları korumak için yapıyor."

Belediye başkanının gözaltına alınması

Atalay, gazetecilerin Erciş Belediye Başkanı Diba Keskin'in gözaltına alındığını hatırlatması üzerine, şunları söyledi:

"Mahiyetini bilmiyorum. Dün akşam duydum. Yargı ile, vatandaşlar arasında. Bizimle ilgisi olan bir konu değil. Bir açıklamaları olmuş, başsavcılık onu suç olarak kabul edip gözaltı yapmış. Onlar, hukukun içinde adaletli şekilde gerekeni yapar. Bizim o konuda söyleyeceğimiz bir şey yok. Burası demokratik bir ülke, suç işleyen varsa savcılarımız gerekeni yapar. O şekilde değerlendiriyoruz. Biz de seçim çalışması yapıyoruz. Konuşmalarımızda büyük hassasiyet gösteriyoruz, bu hassasiyeti herkesin göstermesi gerekiyor."

 

DHA

Okunma Sayısı: 2206
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı