"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Birlik, beraberliğinizi siyasetçilere bırakmayın

23 Mart 2016, Çarşamba 16:57
TBMM eski Başkanı ve AKP Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğini belirterek, “Ben siyaset adamıyım, bu birlik ve beraberliğinizi de fazla siyasetçilere bırakmayın” dedi.

Antalya Sanayi ve İşadamları Derneği’nin (ANSİAD) salı toplantılarının konuğu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı ve Ak Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek oldu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan ve işadamlarının katıldığı toplantıda Cemil Çiçek ‘Türkiye’deki Son Gelişmeler’ başlığı altında bir konuşma yaptı. Türkiye ve Belçika’daki canlı bombalı terör saldırıları ve Güneydoğu’da 3 askerin daha şehit olduğu olayları hatırlatan Cemil Çiçek, bu olayları lanetle kınadı.

BİRLİK VE BERABERLİĞİNİZİ SİYASETÇİLERE BIRAKMAYIN

1966’da siyasete girdiğini ve o dönemde Türkiye’nin zor bir dönem yaşadığını, 2016 yılında da yine zor bir dönemden geçtiğini kaydeden Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Ben siyaset adamıyım, bu birlik ve beraberliğinizi de fazla siyasetçilere bırakmayın. Bizim yönümüzden de, bize bakarak kendi aranızdaki ilişkilerinize en ufak bir zarar gelmesin. Hangi görüşten, inançtan olursanız olun, siyasi kanaatiniz ne olursa olsun, bunlar bir demokratik toplumda olabilecek şeylerdir ama ilişkilerinize, ülkenin birlik ve dirliğine zarar verecek hale gelmemelidir bu farklılıklar. Bunu durup dururken niye söylüyorum, kamuoyu araştırmalarına baktığımızda maalesef terör ve başka sebeplerle bir deli taş atıyor,40 akıllı çıkaramıyor. Bazen atılan bu taşlarla milletin dikiş noktalarına atılan jiletler var, filanca kökenlidir diye alışverişini kesiyor, falancadır diye minibüsüne bindirmiyor, filanca diye fevri davranışlar oluyor. Büyük yangınlar küçük çıngılardan çıkar. Onun için bu toplum bu manada çok hassas, sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bu ülkenin insanları birbiriyle kaynaşmıştır, tarihi, kültürü, inanç değerleri birdir. Toplumun üzerinde sivil toplum örgütlerinin tesiri daha çoktur. Çünkü biz siyasiler bazı konularda taraf oluyor olabiliriz.”

DHA

Etiketler: cemil çiçek
Okunma Sayısı: 1451
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı