"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bozdağ'dan 'TAMAM' açıklaması

09 Mayıs 2018, Çarşamba 17:00
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, sosyal medyada gündem olan 'TAMAM' paylaşımlarına ilişkin değerlendirmede bulunarak "Adı üstünde sanal alem. Gerçek alem, sandıkta milletin attığı helal oylarla ortaya çıkacaktır. İktidar Twitter'dan değil, sandıktan çıkacaktır. Gerçek iktidar haziran ayının 24'ünde belli olacaktır." dedi.

'TAMAM' değerlendirmesi

Türk milletinin liderinin belli olduğunu belirterek, "Görünen köy kılavuz istemez." diyen Bozdağ, şöyle devam etti:

"24 Haziran'a da fazla bir şey kalmadı. Ben onlara tavsiyede bulunuyorum. Kendinizi fazla yormayın. İktidarın yolu Twitter'ın desteklerinden veya sosyal medyanın yalanlarından geçmiyor. Sandıktan geçiyor. Milletimize güveniyoruz, kime milletin 'tamam', kime 'devam' diyeceğini hep beraber göreceğiz. Millet 24 Haziran'da Cumhurbaşkanımıza kendi öz evlatlarına sahip çıktıkları gibi sahip çıkacaktır. Dünya bir araya gelse de onlara Cumhurbaşkanımızı yedirtmeyecektir. Onlar rüya görüyorlar. 24 Haziran, bu rüyaların kabusa döndüğü yeni bir gün olacaktır."

Bozdağ, CHP'den İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekilinin partilerine dönecekleri iddialarına ilişkin soru üzerine, seçimlere girerken Cumhur İttifakı'nın dışında yer alanların bir iddia sahibi olmadıklarını aktardı.

ABD'nin İran kararı

Bozdağ, ABD'nin İran ile yapılan nükleer anlaşmadan çekilmesine ilişkin soruya karşılık, "Sayın Trump'ın dün yaptığı açıklama talihsiz bir açıklama. Yanlış bir adım atıldı. İran ile yapılan anlaşma, sadece ABD'nin taraf olduğu bir anlaşma değil aynı zamanda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Almanya'nın da taraf olduğu çok taraflı bir anlaşmaydı. Taraflardan birinin anlaşmadan geri çekilmesi, diğer tarafları bağlamayacağı gibi anlaşmanın yürürlüğünü de ortadan kaldırmaz. Şu anda bu anlaşma ABD'nin çekilmiş olmasına rağmen uluslararası hukuk bakımından geçerliliği olan bir anlaşmadır." cevabını verdi.

ABD dışındaki anlaşma tarafı ülkelerin anlaşmaya sadık kalacaklarını açıkladıklarını, bu beyanların da bu ülkeler açısından bağlayıcı olduğuna işaret eden Bozdağ, şunları kaydetti:

"Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı bu anlaşmaya imza atan ülkeler adına sürekli İran'ı denetliyor. Ajans, bugüne kadar yaptığı bütün denetimlerde İran'ın bu konudaki anlaşma hükümlerine harfiyen uyduğunu teyit ediyor. O zaman ABD yönetiminin bu anlaşmadan geri çekilmesini izah edilecek bir şey yok. Öyle gözüküyor ki ABD yönetimi İran konusunda yeni bir politikayı, planı hayata geçirmeye karar vermiş durumda. Bu planın birinci adımı anlaşmadan ABD'yi geri çekmek, onu yaptılar. İkinci adımı da ambargoyu uygulamak, onu hayata geçirecekler. Üçüncü, dördüncü adımları ne olacak hep beraber göreceğiz. Bu geri çekilme kararı ile beraber görüldüğü gibi İsrail ve Amerika tıpkı Kudüs-ü Şerif konusunda ABD'nin attığı yanlış adım sonrasında yalnız kaldığı gibi bu konuda da dünyada yalnız kalmıştır. Yanlış bir adım atılmıştır, yanlış adımlarla doğru sonuçlar elde edilmesi mümkün değildir. ABD yanlış adımla doğru sonuç hesabı yapıyorsa, burada aldandığını görmek için fazla bir zaman geçmeyecektir. Türkiye, bütün komşularıyla ilişkilerini kendi milli çıkarları doğrultusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapacaktır.''

AA

Etiketler: bekir bozdağ, twitter, tamam
Okunma Sayısı: 2749
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı