"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu anayasayla yolumuza devam edemeyiz

06 Kasım 2015, Cuma 17:02
Eski TBMM Başkanı ve AKP'den Ankara Milletvekili seçilen Cemil Çiçek, "Hiç şüphesiz ki Türkiye’nin 33 yıldır şikayet ettiği bir anayasa konusu var. Bu anayasayla Türkiye yoluna devam edemez. Artık bu anayasa ne öncelikleri, ne iç dengeleri, ne de felsefesi itibariyle günümüzün ihtiyaçlarını karşılıyor” dedi.

Ankara'da AKP'den milletvekili seçilen Ahmet İyimaya ve Nevzat Ceylan'la Nallıhan ve Beypazarı ilçelerinde ziyaretlerde bulunan Çiçek, yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye’nin bir belirsizliğin içerisine girdiğini söyledi.

Türkiye'nin 2 Kasım sabahında yeni bir güne uyandığına işaret eden Çiçek, şöyle konuştu:

"Ülkemizin önünde birçok mesele var. Bunların başında terör ve ekonomik konular geliyor. Hiç şüphesiz ki Türkiye’nin 33 yıldır şikayet ettiği bir anayasa konusu var. Bu anayasayla Türkiye yoluna devam edemez. Artık bu anayasa ne öncelikleri, ne iç dengeleri, ne de felsefesi itibariyle günümüzün ihtiyaçlarını karşılıyor. Bunun için yeni bir anayasanın yapılması şart. Geçen sefer bir tecrübe yaşadık. 21 aylık iyi bir çalışma yapıldı. Ancak 60 madde üzerinde anlaşılabildi. Bu dönem yeni bir anayasanın yapılması, milletimize karşı şükran borcumuzun  ifadesi olacak. Onun için bütün siyasi partilerin olaya, olumlu bakmaları gerekiyor."

Çiçek, mevcut anayasanın yaşanan birçok sorunun ana kaynağı olduğunu dile getirerek, "Yani bu anayasa var oldukça her gün, her hafta, her ay anayasal sorunlarla karşı karşıya kalırız. Bu da enerjimizi, gücümüzü boşu boşuna tüketmek anlamına gelir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın, yeni anayasa konusundaki vurgusu bir ihtiyaçtan kaynaklanıyor" ifadesini kullandı.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda geçmiş dönemdeki çalışmalara değinen Çiçek, "Misal olarak söyleyeyim, kamuoyu açısından, Anayasa Uzlaşma Komisyonuna verilen teklif ne? 3 parti 'Türk milleti' kavramını kabul ediyor. Bir parti kabul etmiyor ve onun hangi parti olduğu belli. Şimdi ne yağacağız yani, o parti bunu kabul etmiyor diye, 'Türk milleti' ifadesinden mi vazgeçeceğiz. Nasıl olacak bu, o zaman anayasa 'kilitleniyor' demektir” değerlendirmesinde bulundu. 

AA

Etiketler: anayasa, cemil çiçek
Okunma Sayısı: 2090
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    6.11.2015 17:53:58

    "Yeni aklımıza geldi" diyorlar yani! Muhalefet dahil, toplumda bu anayasanın değişmemesini savunan yok ki! Değiştirin de, niye bugüne kadar beklediniz? Başkanlık mı sokuşturmak isteniyor! Doğru adalet, hakikatli eğitim ve insanların saygı gördüğü bir toplum olabilmek için anayasaya değil, adam gibi idarecilere ihtiyaç var! Bilesiniz. Anayasa işin matbuata dökülmesidir! Laf kısmı yani!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı