"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cevad Zarif'ten Ankara'ya kritik ziyaret

10 Ağustos 2015, Pazartesi 16:33
İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmek üzere yarın Ankara geliyor. Zarif’in Suriye konusunda hazırlanan çözüm planını Ankara’yla paylaşacağı iddia ediliyor.

İran Dışişleri Bakanı Zarif’in Ankara ziyareti ile ilgili açıklamayı Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç yaptı. Bilgiç, Zarif’le görüşmelerde ikili ve bölgesel konuların ele alınacağını dile getirdi. Zarif’in temasları sırasında Suriye’deki krizin çözümü için hazırlanan planı Ankara ile paylaşması bekleniyor.

Öte yandan Yeni Şafak gazetesi, Zarif’in Ankara’ya çantasında ‘yeni Suriye haritası’ ile geleceğini yazdı.

'SÜNNİLER TAHLİYE EDİLECEK'

Buna göre, başkent Şam, Lazkiye, Tartus, Zebadani ve Kalamun'u da içine alacak bölge Suriye hükümetinin kontrolünde kalmaya devam edecek ve bu noktalarda yaşayan Sünni nüfusun güvenli bir şekilde dışarı çıkarılması sağlanacak. Muhaliflerin denetim sağladığı bölgelerde ise yeni bir yönetim birimi kurulacak.

Haberde, bir kısmı muhaliflerde bir kısmı ise Şam yönetiminin elinde bulunan Halep'in uluslararası bir koalisyonla yönetilmesinin isteneceği belirtildi.

ZARİF’İN SONRAKİ DURAĞI LÜBNAN

İran Dışişleri Bakanı Zarif’in Ankara’daki temaslarını tamamlamasının ardından Lübnan’a geçerek, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’la görüşmesi bekleniyor.

Okunma Sayısı: 1980
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı