"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP'den 'YKS tarihi değişmesin' çağrısı

02 Mayıs 2020, Cumartesi 13:44
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) açıklanan tarihte yapılması gerektiğini bildirdi.

Gökçen, yaptığı yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle sınavın 25-26 Temmuz'a ertelenmesi kararının makul olduğunu belirtti.

Ancak son günlerde bu tarihin ekonomik nedenlerle yeniden öne alınacağı yönünde söylentiler çıktığına işaret eden Gökçen, bunun öğrencileri kötü etkilediğini savundu.

Gençlerin bütün bir yılını kaybetmeyi göze alarak yaşamını sınava göre programladığını kaydeden Gökçen, üniversiteye geçiş sınavına başvuran öğrencilerin sayısındaki artışa dikkati çekti.

2009'da üniversite sınavına başvuran öğrenci sayısı 1 milyon 450 bin 582 iken 2019'da bu sayının 2 milyon 528 bin 31'e çıktığına dikkati çeken Gökçen, "2009'da yerleşen öğrenci sayısı 786 bin 677 iken 2019'da bu sayı ancak 904 bin 176'ya çıktı. 15-34 yaş grubunda yalnızca yükseköğretim mezunu olan işsiz sayısı 840 bin iken sınav tam bir psikolojik savaş haline geliyor." ifadelerini kullandı. 

Rekabet arttıkça öğrencilerin yalnızlaştığını savunan Gökçen, "Sınavın tekrar öne çekileceğine yönelik söylentilere bir an önce son verilerek sınavın 25-26 Temmuz tarihlerinde yapılacağı açıklanmalı ve milyonlarca kişinin hayatını etkileyebilecek bir rezalet önlenmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler: CHP, YKS, tarih, çağrı
Okunma Sayısı: 3792
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı