"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP'nin otizm araştırma önergesi reddedildi

06 Nisan 2016, Çarşamba 21:20
T24'ün haberine göre TBMM Genel Kurulu’nda CHP tarafından otizm hakkında verilen araştırma önergesi AKP’nin oylarıyla reddedildi.

"Ülkemizde otizmin ne olduğu, belirtileri ve tedavisinin tam anlamıyla araştırılması" amacıyla verilen önergeye MHP ve HDP’den de destek geldi. Ancak, iktidar kanadından gelen oylarla araştırma komisyonu kurulması kabul edilmedi.

Oylama öncesinde CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ün, “Haydi bakalım, haydi vicdanlar, nerede vicdanlar? Otizmi niye kabul etmiyorsunuz, yazık!” sözleriyle yaptığı konuşma iktidar kanadını ikna etmeye yetmedi. AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Gök’e, “Çalışıyoruz, zaten yapıyoruz, kabul edilecek bir şey yok Sayın Gök” yanıtı verdi. Böylelikle ‘2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’ etkinliklerinin yapıldığı bir dönemde TBMM’de bir Komisyon kurulamadı.

Türkiye’de her 10 kişiden 7’si otizmden habersiz

CHP ve MHP’li milletvekillerinin otizmle ilgili açıklamaları Türkiye’de sorunun ne kadar önemli olduğunu ortaya koyduğu belirtildi. Önerge sahibi CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, otizmin yaygınlığı ürkütücü bir hızla arttığını söyledi. 1985 yılında her 2.500 çocuktan 1'i otizm tanısı alırken, günümüzde her 68 çocuktan 1'inin bu tanıyı aldığına dikkat çeken Arık, dünyanın en büyük ve en saygın kuruluşlarından biri olan Massachusetts Institute of Technology’in 2023 yılında çocukların yarısının yani her 2 çocuktan 1'inin otizmli doğabileceğini açıkladığını anlattı. Arık, otizm çocuklarının evden dışarı çıkmadıklarını, çıktıklarında ise kimseye görünmemeye çalıştıklarını söyledi. “Toplum bu çocukları aileleri tarafından iyi terbiye edilmemiş çocuklar olarak değerlendiriyor; ailelerini ve bu çocukları yargılıyor, dışlıyor çünkü otizmin ne olduğunu bilmiyor. Türkiye'de her 10 kişiden 7'si otizmden habersiz” dedi.

Etiketler: meclis, tbmm, otizm, araştırma, chp, akp
Okunma Sayısı: 1506
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    7.4.2016 11:11:24

    Yazık yazık yazık.Halbuki bu hastalığın erken teşhisi ile erken başlanılan tedavisi sayesinde evlatlarımız ve insanımız kendi kendilerine mukayyet olabilen hale geliyor.ÖNYARGILILARDAN BIKTIK-USANDIK ONLAR İSE AHMAKLIKLARINDAN BIKMADILAR.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı