"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demirtaş'ın gündemi başka

25 Haziran 2015, Perşembe 16:35
Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan'ın İmralı'da kalmasının kendileri için kabul edilemez olduğunu söyledi.

Alman Die Zeit’e konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı'da tutuklu bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın serbest kalması için girişimde bulunacaklarının sinyalini verdi.

"Bu bizim onur borcumuz" diyen Demirtaş, Türklere konu doğru anlatıldığında Öcalan'ın serbest kalabileceğini söyledi;

"BİZİM AÇIMIZDAN KABUL EDİLEMEZ"

"Ortadoğu’da kimsenin hayal bile edemeyeceği cesur fikirleri, o adadan dışarı çıkartıp, pratiğe dönüştürdü. Rojava’da devrime dönüştürdü. Şimdi böyle bir insanın bir tecrit altında, bir adada kalması bizim açımızdan kabul edilemez. Bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını istemek bizim açımızdan bir onur borcudur.

TÜRKİYE KAN DAVASI DUYGUSUNDAN ÇIKMALI

Dolayısıyla Türkiye toplumuna bu iyi anlatılırsa; bu bir kriminal vaka değil, kan davası değil. Türkiye halkları için de doğru siyasi tutum, bu kan davası duygusundan çıkmaktır. Bugün Türkiye, Suriye olmamışsa, Öcalan’ın Kürtlere sunduğu perspektif sayesindedir."

Okunma Sayısı: 2840
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ömer yetim

    26.6.2015 12:25:05

    öcalan nın kemalist ortakları vatanperver olarak ortalıkta dolaşırken öcalanın tutuklu olması türk adaletine uygun değildir. kanun herkes için vardır ya herkese uygularsın yada hiç kimseye uygulayamazsın. binaenaleyh bu sistemde öcalanın çıkıp siyaset yapma hakkı vardır. selahattin demirtaşın böyle bir talepte bulunmasıda gayet makul karşılanmalıdır.

  • A.Capar

    26.6.2015 01:09:40

    Bu caninin yaptiklari türk milletine ve dünyaya arsivlerle belgelerle anlatilmali..Öcalan yaptiklarini eger almanyada yapsaydi..Alman hapihanesinde alman polisi ona her gun tekmeyle yemek verirdi ona ilimli tutum gösterenide toplum ne siyasete nede meydanda konusturup milletin cebinden maas verdirirdi..

  • ahrardemokrat

    25.6.2015 17:16:55

    Aç canavar, dişinin ve tırnağının kirasını da istemeye başladı.

  • Toygar

    25.6.2015 16:52:34

    Bizim için de kabul edilemez(!) fakat, hâlâ besliyoruz işte. Gözümüzü oysun diye beslemiyoruz herhalde. Ben 1983 yılında gördüğüm, güneydoğu anadolu baskınlarında katledilen bebeklerin ve kadınların resimlerini gösteren Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Md.lüğünce hazırlanmış kitapçıktaki resimleri unutamıyorum, unutmuyorum! Bu kan davası değildir! BU BİR İNSANLIK DÜŞMANI CANİNİN CEZASINI BULMASI GEREKLİLİĞİNE İNANÇTIR! AYRICA, NE UFKUNDAN BAHSEDİYORSUN SEN!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı