"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dindarlar iktidarda, adalet kayboldu

06 Mart 2017, Pazartesi 09:21
28 Şubat’ta idamla yargılanan HDP’li Hüda Kaya “Dindarlar iktidara geldikten sonra adaletin kaybolduğuna şahit olduk” diyor.

Cumhuriyet'ten Kemal Göktaş'a röportaj veren Kaya, "Ben kendimi bildim bileli hep sistem muhalifiydim, hiç devletçi olmadım" dedi ve ekledi: Fakat dindarlar iktidara geldikten sonra gözaltıların, tutuklamaların, haksızlıkların, adam kayırmaların devam ettiğine, liyakatin, ehliyetin, adaletin kaybolduğuna, şahit olduk. ‘Bu böyle olmamalı’ diyorduk. Benim inandığım bir yönetimde, bir toplumda, inancı, düşüncesi ne olursa olsun, liyakat ve adalet esas olmalıydı. Benim inancımda, insanlıkta ve vicdanda ben bunun böyle olması gerektiğini düşünüyordum.

NEYİ YAPMAK İSTEDİLER, KİM ENGEL OLDU?

Kaya'nın açıklamalarından dikkat çeken noktalar:

Bugün dindar ve muhafazakâr denilen bir iktidar döneminde, çocuklarla ve kadınlara şiddetin katliamın, tacizin tecavüzün zirve yaptığı bir dönemi yaşıyoruz. Bugün muhafazakâr ve dindar denilen bir iktidar döneminde, 2016 yılı verileri ile Türkiye özgür, insan haklarının yaşanabildiği 87 ülke içinde değil. Güney Afrika ile üçüncü dünya ülkeleri ile aynı sırayı paylaşan bir ülke konumuna geldi Türkiye. Neyi yapmak istediler de kim engel oldu? Ortaya hiçbir şey koyamıyorlar. Ortaya koydukları ne? Duygusal, tarihsel bir hamaset söylencesi.

Bakın dikkat edin, her şey o kadar kompleks ve birbirine bağlı ki. Son yıllarda bütün kanallarda, farklı farklı versiyonlarıyla Osmanlı özentisi, insanları sultanlık, saltanat yaşamlarıyla tanıştıran tarihsel diziler yayınlanıyor. Bu toplumsal bir algı oluşturmadır, toplumsal bir senaryonun parçasıdır. Bunlar insanların zihnini bugüne hazırlıyorlardı. Şu anda yapamadıkları, daha doğrusu resmileştirmedikleri tek şey sultanlıktır, hilafettir. Resmileştirmek istedikleri de budur.

Etiketler: hüda kaya
Okunma Sayısı: 4214
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • CESUR ADAM

    6.3.2017 17:02:42

    Aziz üstadımız harikulade ifade etmiş'CENNET UCUZ DEĞİL,CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİL, Risalei nur okuyan,dinleyen bu haikatlerden haberi olan akıl,iz'an,insaf ve vicdan sahibi insanım yapılan yanlışlar karşısında sessiz kalamaz.Müslümanın en önemli, hususiyeti zalime karşı dik durmak,hakk ı haykırmak masumun hakkını savunmaktır.

  • VİCDAN

    6.3.2017 13:02:36

    Rabbim zalimleri zelil ve perişan etsin mazlumları ayaga kadırsın sevindirsin inşallah

  • CESUR ADAM

    6.3.2017 12:49:31

    DİNDAR DEMEYELİM.dini istismar eden,dindarı yanlış gösteren,din deyip haksızlık-hukuksuzluk ve adaleti tahrip eden DMEK DAHA DOĞRU TANIM VE TARİFTİR.

  • Kim doğru

    6.3.2017 11:49:28

    Böyle kişiler dediğin doğruyu görüyor doğru dedikleriniz doğrudan sapmışsa bunda bir tutarsızlık vardır. Doğru söze ne hacet gerek.

  • RESUL YILMAZ

    6.3.2017 11:08:39

    Haberi yayınlamak ne zamandan beridir müdafa oldu tüm siyasi partilerin söyledikleri haberleride gazetemiz yayın yapıyor sen kafanı takma böyle şeylere mmm hizmet et hizmet

  • mmm

    6.3.2017 10:31:24

    Alah aşkına şöyle kişiler aracılığıyla kendinizi müdafaa etmeyin. aksi yönde tepkiye sebep oluyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı