"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dolarlar, faiz için gelen yabancıya satıldı

25 Temmuz 2022, Pazartesi 22:17
Merkez Bankası’nın satılan rezervleriyle ilgili açıklama yapan İYİ Partili Bilge Yılmaz, “128 milyar doların bir kısmı, Türkiye’ye yüksek faiz için gelmiş yabancıya çok karlı bir şekilde çıkış yapma şeklinde onlara satıldı. Ve bu para da gitti kısa vadede geri gelecek gibi de durmuyor” dedi.

gazeteduvar’ın haberine göre, İYİ Parti Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz, Merkez Bankası’nın döviz rezervleriyle ilgili sosyal medya hesabından bir video yayınladı. Merkez Bankası rezervlerinin nereye harcandığını soran Yılmaz, “O 128 milyar doların bir kısmı, Türkiye’ye yüksek faiz için gelmiş yabancıya çok karlı bir şekilde çıkış yapma şeklinde onlara satıldı. Ve bu para da gitti kısa vadede geri gelecek gibi de durmuyor” dedi.

Çar çur ettiler

Uygulanan yanlış politikalar ile birlikte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın elindeki döviz rezervlerini ‘çarçur ettiğini’ söyleyen Yılmaz, “Uzun süredir bu kamuoyunu da meşgul eden bir konu. İşte önce 128 milyar dolar, ondan sonra ikinci bir 55 milyar dolar… Bu paralar nereye gidiyor, neye harcanıyor? Şimdi doğru para politikaları uygulanmayınca, vatandaşın doğru para politikaları uygulandığına güveni kalmayınca, Türk lirasından bir kaçış oluyor. Ve bu da maalesef doların ve diğer yabancı para birimlerinin Türk lirasına karşı değer kazanmasına yol açıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın bin bir zorlukla biriktirdiği dolarlar çarçur edildi. Bunlar arka kapıdan ve direk olarak piyasaya sürüldü. Peki, bu dolarları kim aldı?” diye sordu.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1172
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı