"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dolmabahçe görüşmesinin içeriği için özel talep

12 Şubat 2016, Cuma 11:46
Dolmabahçe Sarayı’nda 28 Şubat 2015 tarihinde AKP hükümeti yetkilileri ile HDP temsilcilerinin yapmış olduğu görüşmelerin içeriğinin araştırılıp tespit edilmesi ve TBMM ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu açılmasını istedi.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, 28 Şubat 2015 günü, hükümetten 4, HDP’den 3 temsilcinin, Dolmabahçe Sarayı’nda bir araya geldiğini, yarım saatlik bir ön görüşmeden sonra televizyon kamerası karşısında bir mutabakat metni açıkladıklarını hatırlattı.

Görüşmeye hükümet adına Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammet Dervişoğlu’nun katıldığını ancak 3 hafta sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Dolmabahçe mutabakatını asla kabul etmiyorum. Bilgim de yoktu' bağlamında ifadeleri olduğuna işaret etti.

Ancak 22. Dönem TBMM Başkanı ve AKP Hükümeti’nin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın CNN Türk’te Taha Akyol’un Eğrisi Doğrusu programında 'Oturma düzeni dahil, kimin nasıl konuşacağı, taraflar o konuda anlaştılar. Cumhurbaşkanı'nın haberinin olduğunu biliyorum. Bana söylendiği kadarıyla Sayın Başkanımız da Sayın Yalçın Akdoğan da gelişmelerden anında kendisini bilgi sahibi kıldıklarını ifade ettiler. Kaldı ki sanıyorum mart ya da nisan ayıydı, Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu görüntüyü eleştiren bazı sözleri oldu. Bu sözlere ben hükümet sözcüsü olarak karşılık vermek durumunda kaldım. Oradaki bir cümlem, Sayın Cumhurbaşkanı bu gelişmelerden haberdardır.' şeklinde ifadeleri olduğunu ve Cumhurbaşkanı’nın ifadelerini yalanladığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı rahatsız eden Dolmabahçe görüşmelerinin içeriği hakkında birçok iddialar ve görüşlerin mevcut olduğunu belirten CHP’li Bayraktutan, “Hükümet ve muhalefet kanadı görüşmeleri birçok farklı şekilde yorumlamakta ve toplumda büyük bir muamma oluşmaktadır. Bu görüşmeler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilgisi dahilinde mi olmuştur yoksa gerçekten de bu görüşmeler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilgisi haricinde mi olmuştur?” diye sordu.

Bayraktutan, belirttiği hususlar ışığında; Dolmabahçe görüşmelerinde hükümet ile HDP yetkililerinin görüşmelerinin TBMM bilgisi dahilinde olması ve için Meclis Araştırma Komisyonu açılmasını talep etti.

Okunma Sayısı: 2137
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı