"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

DP Genel Başkanı Uysal: Asıl 'bahar' milletin iktidarı ile mümkündür

21 Mart 2015, Cumartesi 16:22
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yayınladığı mesajda Nevruz Bayramı'nı kutladı.

Asıl baharın milletin iktidara gelmesiyle mümkün olacağını söyleyen Uysal, yayınladığı mesajda şunları ifade etti:

"Milletimizin şanlı tarihinde, 'yeni bir gün' olarak bilinen, baharın müjdecisi kabul ettiğimiz Nevruz Bayramı, Orta Asya'dan Anadolu'ya, Orta Doğu'dan Rumeli'ye her daim barışın ve kardeşliğin simgesi olmuştur.

Bugün farklı bir takım anlamlar yüklenmek istense de, Nevruz olarak andığımız, toprağın uyanışının, doğanın, Yaratan'ın hikmeti ile şahlanışının dönümü olarak bellediğimiz bugün, farklılıklara inat; bir olan, birlik olan kültürlerin ortak rengidir.

Nevruz, Bahar Bayramı ya da Nevruz Toyu…Ne şekilde adlandırılsa adlandırılsın yüklenen anlam ile "yeniliği" birlikteliği, kardeşliği, hoşgörü ve dayanışmayı niteleyen bugün, 2015 yılında, biz Demokratlar için daha büyük anlamlar ifade etmektedir.

Yarın, 22 Mart tarihinde, 9. Olağanüstü Kongresi'ni gerçekleştireceğimiz partimiz için ve milletimiz için bugünden sonra her gün bir "yeni gün" dür.

Seçimlere az bir süre kala, hürriyetlerinden benliklerine, milli değerlerinden ilkelerine tam anlamıyla bir "var olma" mücadelesi içinde olan milletimizin, her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu "uyanış" için bugünler tarihi birer fırsattır.

Bugün hep birlikte milletimizin hayalini kurduğu, biz Demokratların kurguladığı eşit fırsatlar ülkesine, "herkes için teşebbüs hürriyeti, herkes için demokrasi, herkes için adalet" ülkümüzün gerçekleşmesine, farklılıklarıyla zenginleşen millet için var olmaya, "merhaba" dediğimiz gündür.

Asıl "bahar" milletin iktidarı ile mümkündür.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin şanlı tarihinde, yeniliklerin habercisi, baharın ve barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin müjdecisi olan Nevruz'un, insanlığa hayırlar getirmesini diliyor, barış, huzur ve mutluluk için "yeni bir başlangıç" olmasını temenni ediyorum."

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 3958
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı