"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Dünyanın en güçlü ordusunu madara ettiler’

06 Ağustos 2017, Pazar 00:13
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na oramiral yerine koramiral atanmasını eleştirerek, “Dünyanın en güçlü ordusunu madara, rezil rüsva ettiler” dedi.

Özel, “OHAL ilân edildiğinde hepsi bir ağızdan şunu söylemişlerdi; ‘OHAL’i millete değil devlete ilân ediyoruz.’ Ancak şimdi Ankara’da basın açıklaması yapmak dahi yasak. Bir araya gelmek, konser vermek yasak. Şimdi bunları yapmak isteyenler vatandaş mı devlet mi? Hani OHAL devlete ilân ediliyordu? Hani vatandaş etkilenmeyecekti? Cerrattepe’deki köylü teyzeden, Soma’da evlâdını kaybetmiş anneye kadar OHAL’den herkes etkileniyor” şeklinde konuştu.

‘Bu görevlere lâyık değilse, halen neden orduda duruyor?’

Milletvekili Özel, açıklamasının ikinci kısmında ise, Yüksek Askerî Şûrâ’da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bir oramiral yerine bir koramiral atanmasını eleştirdi ve  Ergenekon ve Balyoz dâvâları ile ordunun içinin boşaltıldığını belirtip, bundan ders alınacak çok şey olduğunu vurguladı. CHP’li Özel, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki atamanın ordudaki emir komuta zincirini bozduğunu belirtip, “Oramiral varken koramiral ataması koskoca bahriyede bir oramiralin bir koramiralin altında görev alması sonucunu doğurmuştur. Eğer o oramiral rütbesine rağmen bu görevlere layık değilse, halen neden orduda durmaktadır? Yok o oramiral bu görevlere lâyık ise altındaki bir koramiralin emrine niçin girmektedir? Bu sorular cevap beklemektedir. Ama dünyanın en güçlü ordusunu madara, rezil rüsva ettiler. Türkiye Cumhuriyeti ile Türk Silâhlı Kuvvetleri bunları hak etmemektedir” dedi.

Etiketler: özgür özel
Okunma Sayısı: 3084
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Karahan

    6.8.2017 20:35:05

    Ülke bitmek üzere biz hala şikayet makamındayız kuzu karşısında kurdun niyetini anlamak için dahi olmaya gerek yok

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı