"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ekonomi dikta ile düzeltilmez

17 Temmuz 2019, Çarşamba 09:00
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Türkiye’nin ekonomisini değerlendirerek, ekonominin diktayla düzeltilemeyeceğini söyledi.

 

Akşener, “Geçinmek için ne yapacağını bilemeyen halka iktidar hâlâ masal anlatıyor” dedi. Erdoğan’ın sık sık gündemine getirdiği IMF borcunu hatırlatan Akşener, “2001 krizi sonrasında Türkiye’nin IMF’den aldığı faizin oranı kaçtı hatırlıyor musunuz? Ak Parti’nin sözüm ona uçuran ekonomi günlerinde Türkiye en iyi ihtimalle bunun iki katı faizle borçlanabiliyor. 2002’deki şartları mumla arıyoruz. Keşke her şey emrettiğinizde ve istediğiniz gibi gerçekleşseydi. Ama bu iş o kadar kolay değil. Ekonomi bilim denilen alanlar dikta etmekle toparlanmıyor. Bu yol yol değil” diye konuştu. Türk lirasının değer kaybetmeye devam edeceğini bunun da enflasyonu yılsonuna kadar körükleyeceğini söyleyen Akşener, “Neden? Çünkü hâlâ ithalatı azaltmadınız. Herkesi ithal ürün kullanmaya mahkûm eden bir ekonomi takip ediyorsunuz. Bu yol yol değil Sayın Erdoğan” dedi.   

Ankara – Recep Gören

Etiketler: akşener
Okunma Sayısı: 850
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı