"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan: Hakaret davalarını geri çekiyorum

29 Temmuz 2016, Cuma 23:16
Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe Kongre Kültür Merkezi açılışında ve şehitleri anma programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de şehitleri anma programında yaptığı konuşmada, "15 Temmuz gecesi 170'i sivil, 62'si polis ve 5'i de asker olmak üzere 237 şehit verdik. Bugün saat 19.00 itibarıyla yaralı sayımız 2 bin 191. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına, milletimize başsağlığı diliyorum." dedi.

'237 şehidimizin her birinin adını anıtlaştıracağız'

Şehitlerin adının anıtlaştırılacağını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"237 şehidimizin her birinin adını aynen Çanakkale Şehitleri'nde olduğu gibi anıtlaştıracağız. İnşallah kurumlarımızla anıtlaştıracağız, inşallah aynı zamanda İstanbul'da Boğaz Köprüsü'nden çıkar çıkmaz Anadolu yakasındaki tepe noktada, orada anıtlaştıracağız. Ankara'da hemen Külliyemizin karşısında, orada anıtlaştıracağız ve okullarımıza isimlerini vermek suretiyle anıtlaştıracağız ve kalıcı kılacağız."

'Bunların bu millet ile alakası yok'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hemen şuracıkta, önce jandarma ile Külliye arasındaki kavşağı, düşünebiliyor musunuz, uçakla bombaladılar. Yetmedi, hemen arkasından tam camimizin önünde, orayı bombaladılar ve orada 5 şehit verdik. Bunu ancak kafir yapar. Bunu, 'Ben Müslüman'ım, ben Türk'üm' diyen birisi yapabilir mi? Bunların bu millet ile alakası yok." diye konuştu.

'O aklı kendine sakla'

Erdoğan, şunları söyledi:

"Benim ülkemde darbe olacak ve benim ülkemde 237 şehidim, 2 bin 191 yaralım olacak, bir tane kalkıp taziyede bulunacak, ardından dokuz tane nasihat vereceksin. O aklı kendine sakla."

Ülkemiz hakkında yapılan olumsuz hesapların tamamı, 15 Temmuz'da geçerliliğini yitirdi. O gece yaşanan ve pek azı kameralara, objektiflere yansıyan manzaraların her biri, Türkiye'nin ekonomik, siyasi, sosyal, terör yoluyla diz çökmesini bekleyenlerin kafasına birer balyoz gibi indi."

'Bize tuzak kuranların tuzaklarını başlarına geçirdik'

"15 Temmuz gecesi millet olarak, Allah'ın izniyle bize tuzak kuranların tuzaklarını başlarına geçirdik" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"81 vilayeti ve 79 milyon vatandaşıyla tüm Türkiye, bir ve beraber olarak 40 yıllık hazırlığı, 40 yıllık birikimi, 40 yıllık sinsi hesabı 20 saate kalmadan yer ile yeksan etti. FETÖ terör örgütünün mazisi 40 yıl. 40 yıldır bunlar işte bugüne ulaşmak için çalıştılar."

"Bazıları diyor, '10 bin kişi, 20 bin kişi attınız.' 10 binlerce kim varsa temizleyeceğiz. Neden? Ne demek neden? Çünkü bunlara eğer bu ülke kalacak olursa işte ne yapacakları ortada. Benim pırıl pırıl, tertemiz insanıma o verdiğimiz vergilerle, aldığımız uçaklarla bomba yağdıranların bu ülkenin kurumlarında kalması mümkün değil." dedi.

'Bugün Türkiye'nin yolu, 15 Temmuz sabahı olduğundan daha açıktır'

"Bugün Türkiye'nin yolu, 15 Temmuz sabahı olduğundan daha açıktır, daha aydınlıktır, daha berraktır. Çünkü özellikle son 3 yılda, ardı ardına yaşadığımız pek çok olayın şifresi, 15 Temmuz'da en vasat zihinlerin bile anlayabileceği şekilde çözülmüş, eskilerin deyimiyle takke düşmüş kel görünmüştür."

'Şahsıma her türlü saygısızlığı, hakareti yapanları bir kereye mahsus affediyorum'

"Şu ana kadar şahsıma her türlü saygısızlığı, hakareti yapanları bir kereye mahsus olarak, davalarımı çekiyorum ve affediyorum. Zira asıl bu imkanı doğru değerlendiremezsek millet bizim yakamıza yapışma hakkına sahip olur diye düşünüyorum. Onun için siyasetçiler başta olmak üzere, toplumun tüm kesimlerinin, ülkemizin önündeki bu gerçeğe, bu hassas duruma uygun şekilde davranacaklarına inanıyorum."

Okunma Sayısı: 2567
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı