"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eroğlu'nun toplu açılışları TBMM gündemine taşındı

14 Ocak 2016, Perşembe 15:42
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın art arda yaptığı toplu açılış törenleri TBMM gündemine taşındı.

CHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 23 Aralık’ta 175 ve 14 Ocak’ta 99 tesis açılışıyla birlikte 2010 yılından bu yana açılışının yapıldığı duyurulan 834 tesisin isimlerinin ve nerede bulunduklarının açıklanmasını istedi. 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun cevaplaması istemiyle bir soru önergesi veren CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, “Bazı duyumlarımız var. Aynı tesisin birkaç kez açıldığı ya da dere ıslahı çalışmasının bile ‘dev tesis’ olarak lanse edildiği gibi... Bakanlık bu konuda açıklama yapmalı ve bu tesislerin isimlerini tek tek açıklamalıdır.” dedi.

Ceyhun İrgil, verdiği önergede Bakan Eroğlu'ndan şu soruları cevaplamasını istedi: 

“Son beş yılda devletin zirvesinin katıldığı açılış törenlerinde açtığını duyurduğu tesislerin isimleri nedir?

Bu tesisler nerelerde faaliyet göstermektedir ve faaliyet alanları nedir?

Son beş yılda kaç adet baraj ve HES’in temel atma töreni yapıldı, kaç tanesi açıldı?

Bu baraj ve HES’lerin toplam maliyeti nedir ve yıllık üretimi kaç KW/S’tir?

Bütün bu il ve ilçelerdeki açılışların yanı sıra devletin zirvesinin katıldığı açılışların toplam maliyeti ne kadardır ve bu maliyetin kaynağı nedir?

Düzenlenen bu açılış törenlerinde birden fazla açılışı yapılan tesis var mıdır, eğer var ise bunlar hangileridir?

Bakanlığınız ülkemizin doğal değerlerini ve su kaynaklarının geleceğini garanti altına alacak herhangi bir projeye imza atmış mıdır? Böyle bir proje varsa nedir ve nerede bulunmaktadır?

Okunma Sayısı: 1576
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı