"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eski Başbakan Davutoğlu'ndan 3 'V' vurgusu

04 Temmuz 2016, Pazartesi 12:07
Eski Başbakan ve AKP Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya'da katıldığı partisinin iftar yemeğinde hemşerilerinin izdihamına uğradı.

AKP Konya İl Başkanlığı'nın bir tesiste verdiği iftar yemeğine Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, oğlu Mehmet Davutoğlu ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan katıldı.

Başbakanlık görevini bıraktıktan sonra ilk kez memleketine gelen Davutoğlu, tesise girdiğinde alkışlarla karşılanırken, hemşerilerinin yemek yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bazıları Davutoğlu ile selamlaşabilmek, bazıları da selfie çekinebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. 

Bakan Lütfi Elvan, iftar öncesi yaptığı kısa konuşmasında Davutoğlu'na sürekli 'Başbakanımız' diye hitap ederek, 'Başbakanımızı, değerli hocamızı hemşerimizi, arefe günü öncesi burada görmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum' dedi.

Bir Konyalı olarak, Konyalılarla buluşmaktan onur duyuyorum

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı görevini onurla, vefayla, kararlılıkla, yerine getirmeye gayret ettiğini belirten Davutoğlu, 'Sizlere daha önce ilim adamı olarak hitap ettim. Sonra başdanışman olarak, Konya milletvekili ve dışişleri bakanı olarak hitap ettim. Son 2 senede başımın tacı olarak bildiğim Konya'ya, Başbakan olarak hitap etme şerefini rabbim ve sizler bize lütfettiniz. Şimdi yine huzurunuzdayım. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı görevini onurla, vefayla, kararlılıkla, iradeyle yerine getirmeye çalıştım. Bir Konyalı olarak, Konyalılarla buluşmaktan onur duyuyorum" diye konuştu. 

DAVUTOĞLU’NDAN 3 'V' VURGUSU 

Davutoğlu, konuşmasında 3 'V'ye 'vahdet, vakar ve vuslata' vurgu yaptı. Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'3 temel kavram, ilmimin, siyasetimin, ahlakımın şiarı oldu. Vahdet, vakar, vuslat. Konya vahdet şehridir. Konya, Anadolu da İslam’ın, ilk vahdetinin tecelli ettiği şehirdir. Konya’nın vahdet idrakine ihtiyacımız var. Çünkü, etrafımız ateş çemberiyle çevrilmiş, bu yetmemiş terör örgütleri bütün öfkeleri ve hırslarıyla, bir takım odaklarından aldıkları talimatlarıyla ülkemize saldırıya geçtiler.'

Davutoğlu, 'Vahdet yolunda Konya'da öğrendiğim, hayatıma düstur edindiğim en önemli ilke vakardır. Konya vukuudur. Konya'nın başı her zaman diktir. Çünkü Konya Hz. Mevlana'nın tevazuunu, kraliçe Arslan’ın iradesiyle birleştirmiş şehirdir. Aziz vakarımızı, her zaman ahlakımızın temeli edinelim. Biz hangi görevde olursak olalım milletimizin vakarını temsil ettik" dedi.

DHA

Okunma Sayısı: 1899
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Abdurrahman KOÇAK

    4.7.2016 16:01:55

    çok stratejik olmuş...Önümüzdeki secim ya aday olmayacak yada listeye konulmayacak ...Bu yemek bir yerlerde kayıt altına alınmıştır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı