"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Esnafın durumu her gün kötüleşiyor

08 Mayıs 2021, Cumartesi
İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 19’da sabit tuttuğunu bunun piyasaların beklentisine uygun olduğunu söyleyen Usta, yaşanan enflasyonun esnafı derinden etkilediğine dikkat çekerek, “Türkiye’de esnaf zekâta muhtaç hale gelmiştir” dedi.

Yüksek enflasyonun geliri düşük sabit çalışanları, işsizleri ve asgari ücretle çalışanları derinden etkilediğini söyleyen Usta, “Türkiye’nin sorunlarını çözmekte zorlanan iktidar Türkiye’yi yönetemiyor. Bir yıldır iş yerini açamayan bir esnaf var, fakat devletten destek alamayan her gün durumu daha zorlaşan bir esnaf kesimi var. Türkiye’de esnaf zekâta muhtaç hale gelmiştir. Bu hiç karşılaşmadığımız bir şeydi, esnafı bu hale getiren de hükümetin esnafı göz ardı eden uygulamalarıdır. Çiftçinin ürününün çöpe döküldüğü bir Türkiye manzarası yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 3132
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı