"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gök: Tapeleri imha etmek ağır bir suçtur

09 Ocak 2015, Cuma 11:55
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Gök, Türkiye'de 11 milyon emeklinin yaşadığını ve her birinin ayrı ayrı maddi manevi, kültürel, sosyal, ekonomik yaşantıda pek çok problemi olduğuna dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ayakkabılı saldırıyla ilgili Gök, "Bu sıradan bir saldırı değildir. Emeklinin sorunlarına dikkat çekmek, çözüm önerilerine dikkat çekmek için yapılan toplantıda mesajları sabote etmek için yapılan bir provokasyon girişimidir." diye konuştu.

Meclis Soruşturma Komisyonu'nda muhalefet şerhini bugün Meclis Başkanlığı'na sunulacağını dile getiren Gök, "CHP olarak tarihi sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Vicdanlarıyla başbaşa kalacak AKP'li vekiller de tarihi sorumluluğunu yerine getireceğine inanıyoruz." şeklinde konuştu. 

Yargıtay Ceza Kurulu kararlarının ortada bulunduğu, 135. maddenin kapsamı dışında kalan dinlemeler olduğunu dile getiren Gök, "Mahkeme kararıyla dinlemeler yasaldır, imha edilmesi suçtur. İmhada bulunacaklar ciddi bir suç işler. Bizde bunun takipçisi olacağız. Ağır bir suçtur, bunun peşini bırakmayacağız. Meclis Başkanı ve Komisyon Başkanı'nı bu konuda duyarlı olmaya, asil görevlerini yapmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Anayasa Mahkemesi'nin seçim barajıyla ilgili verdiği kararla ilgili Gök, seçim barajının düşürülmesi için teklif verdiklerini, bunların sıfır, yüzde 3 ve yüzde 5 olduğunu kaydetti. Bu tekliflerin AKP tarafından reddedildiğini dile getiren Gök, seçim barajının düşürülmesi ve bu seçimde uygulanmasını AKP'ye teklif etti. Bu konuda ısrarcı olduklarını vurgulayan Gök, yüzde 10 barajının uygulanması halinde önümüzdeki dönem bir kaotik bir ortamın oluşabileceğine dikkat çekti. Barajın Kürt sorunun çözümünde son derece önemli payı işgal ettiğini anlatan Gök, bunu gerçekleştirilmediği halde Türkiye'de seçim sonrası oluşacak kaotik ortam oluşacağının altını çizdi. 

Bir üniversitede yapılan törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinin öpülmeye çalışılmasını eleştiren Gök, geçmişten Atatürk'ün öğretmenlere karşı tavrını gösteren bir fotoğraf gösterdi. "Ne zamandan beri siyasetin elini öpüyorsunuz, siyasetin önünde eğiliyorsunuz? Bu bilim adamları Atatürk ve Türkiye'nin istediği bilim adamı değildir. Bunu yapanların hepsi utanmalıdır. Gelinen nokta son derece vahim ve kabul edilemez." dedi. 

Asfalt katılım payıyla ilgili ise Gök, CHP'nin Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerinin asfalt katılım payının alınmaması için pazartesi günü teklif vereceklerini söyledi. Melih Gökçek'e seslenen Gök, Ankaralı'ların belini büken bu katılım payından kurtarılması gerektiğini vurguladı.

Bir soru üzerine, dünkü saldırının da yumruklu saldırıyla benzeştiğini belirten Gök, bu tür saldırıların devam edeceği uyarısında bulundu. İki saldırının kısa süreli aralıklarla olduğunu belirten Gök, "Bu konuda böyle çabalar sarfediliyor. Şimdiye kadar bizi tatmin edici bir açıklama gelmedi. Bu açıklamayı yapacak olan iktidar ve Emniyettir." dedi.

Meclis Soruşturma Komisyonu raporunun gelmemesiyle ilgili Gök, "Meclis'te bu bir ilk. Bir raporu görmeden muhalefet partileri, muhalefet gerekçelerini yazıyorlar." karşılığını ifade etti.

Etiketler: chp, levent gök, tape
Okunma Sayısı: 1150
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı