"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Günay: Bütünlük içinde yola devam edilecekse hukuk devletine dönülmeli

30 Ocak 2016, Cumartesi 19:08
Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, hayatın ileriye doğru bakılarak yaşandığını, hayatın geriye bakılarak anlaşıldığını söyledi.

Günay, “Türkiye eğer insani bir bütünlük içinde yoluna devam edecekse demokrasi ve insan hakları ve hukuk devleti anlayışına dönmek zorundadır.” dedi. 

Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Günay, 34. Abant Platformu Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Günay, hayatın ileriye doğru bakılarak yaşandığının altını çizdi. Hayatın geriye bakarak anlaşıldığını belirten Günay, bugünü anlamak için geriye bakma ihtiyacında olduklarını ifade etti. 

Şu anda Türkiye’nin yaşadığı demokratikleşme sorunu Türkiye için ulusal ve uluslararası bir varlık yokluk meselesi olduğunu vurgulayan Ertuğrul Günay, konuşmasını şöyle tamamladı: “Tam 100 yıl önce 1908-1915 arasında İttihat Terakki döneminde yaşananlarla 2002-2015 arasında AKP döneminde yaşananların inanılmaz benzerliği. 25 yıl önce Yugoslavya’da yaşananların bugüne benzerliği. 5 yıl önce Ukrayna’da yaşananlar, topraklarını kaybederek bu badireden çıktılar. Çatışmacı, kavgacı, etnik ve inanç temeli üzerine bölünmüş bir siyasetin Türkiye için büyük bir delik olduğunu düşünüyorum. Türkiye eğer insani bir bütünlük içinde yoluna devam edecekse demokrasi ve insan hakları ve hukuk devleti anlayışına dönmek zorundadır.” 

Okunma Sayısı: 1427
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı