"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

HDP’li Önder: Davutoğlu PYD’ye teşekkür etti

02 Ekim 2015, Cuma 08:26
HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Suriye’nin Türkiye sınırındaki Eşme köyüne nakledilen Süleyman Şah Türbesi’yle ilgili operasyonu dönemin Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’yla organize ettiklerini söyledi.

Önder, Başbakan Davutoğlu’nun da PYD’ye teşekkür ettiğini savundu.

Ankara, geçen şubat ayında Süleyman Şah Türbesi’ni güvenlik gerekçesiyle boşaltmıştı. Türkiye’nin yurt dışındaki tek toprağı Süleyman Şah Saygı Karakolu’ndaki Süleyman Şah Türbesi’nde yer alan naaş ve buradaki Saygı Karakolu, Kobani sınırları içinde yer alan Suriye Eşmesi’ne nakledilmişti.

Operasyonun ardından Ankara’nın ‘terör örgütü’ olarak tanımladığı PYD’yle ortak operasyon yaptığı iddia edilmiş, hatta PKK lideri Abdullah Öcalan operasyonu ‘Eşme ruhu‘ olarak tanımlamıştı. Ancak Ankara bu iddiaların tümünü yalanlamıştı.

Davutoğlu, PYD’ye teşekkür etti

TBMM Genel Kurulu’nda 1 Kasım erken seçimleri dolayısıyla Meclis’in tatile girmesi için görüşmeler sürerken AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın “Biz sırtımızı PYD’ye, YPG’ye, YPJ’ye dayıyoruz” sözlerini anımsatarak HDP’nin sırtını ‘terör örgütlerine‘ dayadığını söyledi.

Bunu üzerine sataşma dolayısıyla söz alan HDP’li Önder, “Sırtımızı PYD’ye YPG’ye dayıyoruz lafına çok hassasiyet gösterdiniz. Bunu söylerken tek değildik. Sayın Ahmet Davutoğlu da bunu söyledi. Soruyorlar ya neler konuşuldu diye, Sayın Ahmet Davutoğlu, Rojava’ya, PYD’ye teşekkür etti” dedi.

Davutoğlu kalksın, ‘teşekkür etmedim’ desin

AKP sıralarından tepki gelmesi üzerine Önder, “Ben bunu rüyamda görmedim. Sayın Davutoğlu kalksın, teşekkür etmedim desin. Ben kendimden uydurmuyorum. Süleyman Şah türbesi için, sonradan bakan yaptığınız arkadaş da bunun şahidi, ben de bir tarafıyım, öyle kafadan atmıyorum, üfürmüyorum, elimdeki metinleri konuşmuyorum. Burada Sayın Sinirlioğlu ile beraber ben organize ettim o türbenin taşınmasını” diye konuştu.

Aydın: Teşekkür yok

Bunun üzerine söz alan AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, “Şişenin içindeki sütün her zaman temiz olduğunu biliriz. Ama şişenin kırılması halinde yere dökülen süt kirlenir. Dolayısıyla sözlerin amacından saptırılması, bağlamından koparılarak başka bir mana verilmesi siyasi etiğe uygun düşmez” dedi.

Süleyman Şah’ın yerinin değiştirilmesi sürecinde güvenlik güçleri tarafından orada herhangi bir engelin çıkarılmaması yönünde uyarıda bulunulduğunu ifade eden Aydın, “Herhangi bir teşekkür yoktur. Sadece ve sadece güvenlik güçlerimiz tarafından bir uyarıda bulunulmuştur aksi takdirde gereği yapılacaktır diye. Teröre ve terörle işbirliği yapan herkese karşı olduğumuzu herkes iyi bilir” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1649
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı