"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

HDP'li Sibel Yiğitalp hakkında 'terör' fezlekesi

24 Ağustos 2017, Perşembe 11:26
HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" ile "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçlarından fezleke hazırlandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan fezlekede, Yiğitalp'in 28 Ağustos 2016'da merkez Sur ilçesinde bir düğün salonunda HDP Sur İlçe Başkanlığı kongresinde konuşma yaptığı belirtildi.

Fezlekede, söz konusu kongrede Yiğitalp'in yaptığı konuşmanın bir kısmı terör örgütüne müzahir yayın organı olan MED NUÇE TV'de canlı yayınlandığı ve konuşmanın çözümünün yapıldığı ifade edildi.

Yiğitalp'in Sur ilçesinde güvenlik güçlerince PKK'lı teröristlere yönelik gerçekleştirilen operasyon hakkında yaptığı konuşmanın içeriğine yer verilen fezlekede, "Terör örgütü propagandası yapmak" ile "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini, devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçlarını işlediği kaydedildi.

Anayasa'nın 83. maddesine istinaden Yiğitalp'in dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulan fezleke, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.  

AA

Etiketler: hdp, fezleke, sibel yiğitalp
Okunma Sayısı: 1291
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı