"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Pervin Buldan'a kişisel bir tehdidim olmadı

02 Temmuz 2018, Pazartesi 23:15
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'la yaptıkları telefon görüşmesi hakkında, "Pervin Buldan'a kişisel bir tehdidim olmadı" dedi.

Geçen hafta Pervin Buldan, Bakan Süleyman Soylu'nun kendisini arayarak, Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde öldürülen köy bakkalı Mevlüt Bengi konusunda, partisini sorumlu tuttuğunu ve kendisini tehdit ettiğini söylemişti.

Buldan'ın bu açıklamasından ardından 30 Haziran'da, PKK'nın silahlı kanadı Halk Savunma Güçleri (HPG), internet sayfası üzerinden yaptığı bir açıklamayla, Mevlüt Bengi'nin öldürülmesini üstlenmişti.

Açıklamada, Mevlüt Bengi'nin, 2 HPG üyesini Türk Silahlı Kuvetleri'ne ihbar ettiği için öldürüldüğü kaydedilmişti.

Katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtlayan Soylu, Buldan'la yaptığı telefon görüşmesiyle ilgili şöyle konuştu:

"Kişisel bir tehdidim olmadı benim. Kişisel ne tehdidim olacak, ama PKK ve HDP'ye yönelik söylenecek her şeyi, en usturuplu bir şekilde söyledim."

Bakan Soylu, PKK'ya katılan 580 kişinin HDP ile ilişkili olduğunu da öne sürdü. "HDP binalarından dağa çıktılar" diyen Soylu, bu iddiasını, bu kişilerin ifadesine dayandırdı.

Soylu bugün daha erken saatlerde Mevlüt Bengi'nin (48) Doğubeyazıt'ın Çiftlik köyünde yaşayan ailesini ziyaret etmişti.

 

BBC Türkçe

Okunma Sayısı: 1963
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı