"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İki maymunu oynuyorlar desem yanlış olmaz

24 Mart 2015, Salı 09:57
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Erdoğan ile AK Parti Sözcüsü Arınç arasındaki tartışmalara ilişkin "Bugün Hükümet Sözcüsü, Hükümet'in İzleme Heyeti konusundaki tutumunun arkasında olduğunu deklare etti. Kimi muhatap alacağız? İki maymunu oynuyorlar desem, onlar için yanlış olmaz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Med Nuçe Tv’ye konuştu.

Demirtaş’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI...

Cumhurbaşkanı’nın son açıklamaları çok programlı, bilinçli. Bir stratejinin aşamalarıdır. Bugün de ifade ettikleri, kendi açık düşünceleri. Taraflar başkaca amaçlar gütse de, müzakere sürecinde birbirlerine yaklaşmaları beklenir. Ancak görünen o ki, Cumhurbaşkanı’nda değişme yok.

Cumhurbaşkanı bireysel haklar çerçevesinde, 'Kürtler canım ciğerim' modunda. Neden? Çünkü AKP her seçimde olumlu bir havayla seçime girdi. Cumhurbaşkanı sürecin rantını yemeye alışmış. Şimdi "PKK’ye silah bıraktırıyoruz" ile seçmenin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Çağrı olacak, PKK de “Silahları bıraktım, tamam” diyecek. Bunun olabilmesi için bazı aşamalar gerektiğini Sayın Öcalan belirtiyor.

İmralı’da bu şekilde konuşulmadı. Erdoğan oldu bitti ile gerçekleşmesini istiyor. Tarih konuşulmadı. Zabıtlarda mevcuttur. Heyetimiz ciddiyetsiz değildir, mektubun içeriğini değiştirme durumu yoktur. Mesajda 15 Nisan tarihi olsaydı, okunurdu.

ERDOĞAN-ARINÇ TARTIŞMASI

“Biz AKP’ye güvenmiyoruz derken tam da bunu kast ediyorduk. İyice ortaya çıktı ki hükümet süreçten sadece silahsızlanmayı anlıyor. Bugün Hükümet Sözcüsü, Hükümet’in İzleme Heyeti konusundaki tutumunun arkasında olduğunu deklare etti. Kimi muhatap alacağız? “İki maymun”u oynuyorlar desem, onlar için yanlış olmaz.

Okunma Sayısı: 1149
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı