"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''İstanbul’a hançer gibi saplanan hiçbir eser yapılmayacak''

09 Nisan 2016, Cumartesi 15:42
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul’un tarihi dokusunu bozan yapılardan bahsederek, “Bundan sonra bu şehre hançer gibi saplanan hiçbir eser yapılmayacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Süleymaniye Camii'ndeki Mimar Sinan'ı anma programına katıldı.

Programa ayrıca Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve İstanbul Valisi Vasip Şahin de katıldı.

Programda konuşan Ahmet Davutoğlu, “Tarihi yarımadanın silüeti. Fatih’te İstanbul’un kalbinde büyüdüm. Ama hep Salacak’ta bir evim olsun isterdim. Çünkü bir şehrin güzelliğini içeriden yaşıyorsunuz da bazen dışarıdan temaşa etmek istediğinizde en güzel silüetlerden birini oradan görürsünüz; Tarihi yarımada. Boğaz’dan şehre doğru gelirken eminim Mimar Sinan’ın da zihninde o vardı. Süleymaniye öyle bir durur ki bir dağ. Ama öyle işlenmiş bir dağ. Ondan sonra buralarda eser yapanlar hep Süleymaniye ve tarihi silüeti gözönüne aldılar. Hiçbir zaman tarihi yarımadaya ve Süleymaniye’ye şirk koşmaya, şerik koşmaya kalkışmadılar.” ifadelerini kullandı. 

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şimdi bir muhasebe vaktidir. Burada bir örnek vermekten kaçınmayacağım. Eğer bir gemiyle İstanbul’a yaklaşıyorsanız bir tarafta Süleymaniye, diğer tarafta da Gökkafes adı verilen bir ucube. Yan yana durduğunda bizim nesil Mimar Sinan’dan hiç ders almamış insan kahrediyor. Tarihi yarımadaya şirk koşan, o yarımadayı tahkim eden ne eser varsa bu şehre ihanettir. Aynı şeyi Zeytinburnu kuleleri için de söylerim, diğer yapılan için de… Hepimizin en asli görevi; emanet olarak devraldığımız bu şehri gelecek nesillere bırakmaktır. Mimar Sinan’dan gerekli dersi alsaydık, bu aziz şehre, bu aziz şehrin doğasına, dokusuna, tarihine uymayan eserler yapıp şirk koşmazdık. Açık bir muhasebeyle söylüyorum; hepimiz sorumluyuz. Bundan sonra bu şehre hançer gibi saplanan hiçbir eser yapılmayacak.”

400 yıllık camiye büyük saygısızlık!

http://www.yeniasya.com.tr/yurt-haber/400-yillik-camiye-buyuk-saygisizlik_38668

 

Okunma Sayısı: 2022
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı