"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Koalisyon tartışmalarına Önder'den ilginç değerlendirme

13 Haziran 2015, Cumartesi 16:24
Halkların Demokratik Partisi’nden yeniden milletvekili seçilen Sırrı Süreyya Önder, koalisyon tartışmalarını “Su akacak yatağını bulacak” şeklinde değerlendirdi.

7 Haziran’da seçilerek TBMM’de yeni dönemde milletvekili olarak görev yapacak isimler kayıtlarını sürdürüyor. Ankara’dan HDP milletvekili seçilen Sırrı Süreyya Önder de bugün kaydını yaptıranlar arasındaydı. Önder, kaydını yaptırdıktan sonra gazetecilere kısa bir açıklamada bulundu. Gazetecilerin ilk olarak koalisyon çalışmaları hakkında soru sorduğu Önder, “Hayırlı olsun dileklerinize teşekkür ediyorum. Daha hayırlı olsun demeden koalisyon soruyorsunuz.” şeklinde espri yaptı.

Önder ardından “Parti yetkili organlarımız, eş genel başkanlarımızı bu konuda yetkilendirdiler. Gelişen durumlara göre gereken değerlendirmeleri yapacağız. Şu an için ne söylesek spekülatif olma ihtimali var. Ama bir şekilde bu halk sandıkta demokrasi barış ve özgürlüğü tecelli ettirdi. Had bilmeyenlere hadlerini bildirdi. Ortaya çıkan iradenin de bunun gereğini yapacağını düşünüyoruz.” dedi.

HDP heyetinin İmralı ziyareti için Adalet Bakanlığı’ndan onay gelip gelmediği sorulan Önder, “Henüz gelmedi.” cevabını verdi. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koalisyon olmasını destekler mahiyette açıklama yapıp, aslında erken seçim istediği yönündeki iddialar sorulan Önder, “Bunlar 6 Haziran kafası. Kimse de taktik strateji geliştirecek mecal bırakmadı muktedirlerde bu halk. O yüzden ne yaparlarsa yapsınlar, su akacak, yatağını bulacak.” şeklinde konuştu.

Sırrı Süreyya Önder, milletvekillerine verilen rozeti ise takmadı.

Okunma Sayısı: 2665
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı