"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kremlin: Planlanmış Erdoğan ve Putin görüşmesi yok

26 Kasım 2015, Perşembe 13:07
Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında bu ay sonunda gerçekleştirilecek Paris Konferansı’nda planlanmış ayrı bir görüşme olmadığını duyurdu.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Paris’te 30-31 Kasım’da gerçekleştirilecek İklim Değişikliği Konferansı kapsamında Erdoğan ve Putin’in ikili bir görüşme yapmasının planlanmadığını açıkladı. Peskov, “Paris’te ayrı bir görüşme düşünülmedi veya görüşülmedi. Şu an itibariyle planlı telefon görüşmeleri konusunda ise şu an bir bilgi sahibi değilim.” dedi.

TÜRKİYE'DEN GERÇEKÇİ AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Moskova’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Peskov, Rus SU-24 uçağının Suriye sınırında düşürülmesine ilişkin “Türkiye’den gerçekçi açıklamalar beklediklerini” ifade etti. Peskov, “Elbette hala bazı açıklamalar bekliyoruz, Türkiye tarafının gerçekçi açıklamalarını bekliyoruz.” dedi.

Peskov ayrıca uçağın Suriye sınırı içinde düşürüldüğünü vurgulayarak, NATO’nun dikkatini de bu konuya çekmek istediklerini belirtti. NATO’nun uçağın düşürülmesi ile ilgili ilk değerlendirmeleri hakkında konuşan Peskov, “Öncelikle, Rus uçağına yönelik bu suç saldırısının Suriye hava sahasında gerçekleştiğini gösteren objektif değerlendirmelere önem veriyoruz.” dedi.

UÇAĞIN DÜŞÜRÜLMESİ KAÇINILMAZ SONUÇLARI OLAN CİDDİ BİR OLAY

Peskov, SU-24 uçağının düşürülmesinin “Rusya-Türkiye ilişkilerine yıkıcı bir darbe getirdiğini” ve “kaçınılmaz sonuçları olan ciddi bir olay olduğunu” dile getirdi. Peskov, “Hiç şüphe yok ki ikili ilişkilere gelen böylesine yıkıcı bir zararı onarmak çok zor olacak. Bu ciddi ve kaçınılmaz sonuçları olan çok ciddi bir olay. Elbette biz ikili ilişkilerimize yüksek değer veriyoruz; yani ortaklık ilişkilerimize, karşılıklı fayda içeren ve ümit veren ilişkilerimize.” dedi. 

TÜRK MALLARINA AMBARGO YOK AMA KONTROLLER ARTTIRILACAK 

Peskov, Türk gıda ürünlerine ise şu an bir ambargonun söz konusu olmadığını dile getirdi. Ancak kontrollerin arttırılacağını söyleyen Peskov, “Bir ambargo uygulanmayacak. Ama aynı zamanda tehlikeli ve çeşitli aşırı manifestolar arttığında gerekli ek kontrol tedbirleri doğal olarak alınacaktır. Bu durum, özellikle Türkiye Cumhuriyet’nin tahmin edilemeyen eylemlerinin olduğu bu hadisede çok doğaldır.” dedi.

TÜRKİYE'YE YAPTIRIMLAR KONUSUNDA BİLGİM YOK

Peskov, Türkiye’ye bir yaptırım uygulanma planlarından ise haberi olmadığını aktardı. Peskov, Türkiye’ya yaptırım uygulanacağına dair soru yönelten gazetecilere “Bu konunun görüşüldüğüne dair bir bilgim yok.” cevabını verdi.

TÜRK-RUS FORUMU RESMİ OLARAK İPTAL DEĞİL AMA ŞÜPHELİ

Peskov, St. Petersburg’daki Rusya-Türkiye zirvesinin resmi olarak ertelenmediğini; ancak havada kalan birçok soru olduğunu ve organizasyonun gerçekleşmesinin çok şüpheli olduğunu kaydetti. Peskov, “Şimdilik resmi bir iptal yok; ama aynı zamanda bu organizasyonla ilgili havada kalan çok soru var.” dedi. 

BOĞAZLARDAN GEÇİŞ KONUSUNDA MONTRÖ'YE BAĞLIYIZ

Peskov, Karadeniz boğazlarının kullanımı konusunda uluslararası yasaların üstünlüğüne ve dokunulmazlığına bağlı olduklarını vurguladı. Peskov, “Karadeniz boğazlarındaki deniz trafiğinin kuralları uluslararası yasalarla, Montrö Anlaşması ile düzenlenmiştir ve biz kesinlikle Karadeniz boğazlarındaki serbest dolaşım ilkelerinin dokunulmazlığına bağlıyız.” dedi.

Okunma Sayısı: 1480
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı