"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MHP'de kurultay sesleri: Bahçeli'nin oturduğu eve girmeye çalışmıyoruz

21 Kasım 2015, Cumartesi 16:05
Eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, MHP Genel Başkanlığı için aday olduğunu düzenlediği bir basın toplantısı ile açıkladı.

“İlk adımımız atıyor, inançla ‘Bismillah…’ diyerek başlatıyoruz. Tüzük kurultayı gerçekleştikten sonra da MHP Genel Başkanlığı'na aday olacağımı bildiririm” diyen Oğan, Bahçeli’nin kendisinin kongre salonuna alınmayacağını sözlerinin anımsatılması üzerine “Biz Bahçeli’nin oturduğu eve girmeye çalışmıyoruz.” diye cevap verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) ihraç edilen ancak mahkeme kararı ile tekrar partisine dönen eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, genel başkan adayı olduğunu düzenlediği bir basın toplantısı ile ilan etti. MHP’nin geleceğine MHP’lilerin karar vermesi gerektiğini vurgulayan Oğan, bir an önce tüzük kurultayının toplanması çağrısında bulundu ve gerekli delege sayısının çok üzerinde imza topladıklarını kaydetti.

MHP’de tüzük gereği olağanüstü kurultaylarda genel başkan seçilemiyor. 

"HESAP SORMAYA DEĞİL, HAKKIMIZ OLAN ZAFERİ ALMAYA TALİBİZ"

1 Kasım seçiminde 7 Haziran’a nazaran her dört oydan birisinin kaybedildiğini ve HDP’nin gerisine kalarak TBMM’deki en az milletvekili olan partiye geriletildiğini ifade eden MHP eski milletvekili, MHP’nin ‘gazi bir parti’ olduğunu ileri sürdü. Oğan, “Kendi ülküdaşlarımıza hesap sormaya değil; hakkımız olan zaferi birlik ve dirlik ruhuyla kurultaylarda ant içerek almaya talibiz.” dedi. 

“Bugün toplayacağımız kurultay, yarının iktidarını hazırlayacaktır” sloganı ile düzenlenen basın toplantısında Sinan Oğan, şunları kaydetti: “Sadece yüzde 10 barajını aşarak Meclis’te grup kurmaya odaklanmış, zihninde tek başına iktidar hedefi bulunmayan bir liderlik anlayışının, Milliyetçi Hareketi ulaştıracağı haysiyetli bir yer, varacağı onurlu bir menzil olamaz.” 

"GENEL BAŞKAN KORKMADAN, GÜCENMEDEN OLAĞANÜSTÜ KURULTAY TOPLAMALI"

MHP eski milletvekili, “Genel Başkan korkmadan, gocunmadan, gücenmeden hızla olağanüstü bir kurultay toplayıp sorunlarımızın serbestçe tartışılmasına, ülkücü iradenin özgürce tecelli etmesine fırsat vermelidir. Aksi halde 1 Kasım’da harekete geçen dip dalgası giderek büyüyecek ve Türk milliyetçiliği üzerinde telafisi imkansız zararlara yol açacaktır.” diye konuştu.

"ALLAH NASİP EDERSE EN YAKIN SÜREDE GENEL MERKEZİMİZİN KAPISINI ÇALACAĞIZ"

Eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, tüzük kurultayının biran önce toplanması ve partinin tüzük kurultayı ile beraber genel başkan ve yönetim organlarının seçilmesi çağrısını düzenlediği bir basın toplantısında kamuoyuna duyurdu. Genel başkanlığa kendisinin de aday olduğunu ifade eden Oğan, toplantının soru cevap bölümünde olağanüstü kurultay için gerekli delege sayısına ulaşıp ulaşmadıklarına dair bir soruya “MHP’nin 1240 delegesi var. Delegenin beşte bir imzası partimizi olağanüstü kurultaya götürmek için yeterlidir. Delege sayısı minimum 240’ın çok daha üzerinde olacaktır. Onu da önümüzdeki süreçte göreceksiniz. Biz bütün ismi geçen (genel başkanlık) aday adayları imza metnini ortak hale getirdik. Ortak imza metni ile sahaya çıktık. Şu kadarını söyleyeyim; partimizi kurultaya götürecek yeterlilikte imzamız mevcuttur. 240’ın çok üzerinde bir imza ile Allah nasip ederse en yakın sürede genel merkezimizin kapısını çalacağız.” diye konuştu. 

Ortak imza metninde Meral Akşener ve Koray Aydın’ın olup olmadığına dair soruya ise Sinan Oğan cevap vermemeyi tercih etti. 

"BİZ SAYIN BAHÇELİ’NİN OTURDUĞU EVE GİRMEYE ÇALIŞMIYORUZ"

Devlet Bahçeli’nin yeni oluşumu “Saray’ın projesi” olarak nitelendirmesinin sorulması üzerine Oğan, “AK Parti eğer intihar etmeyi düşünüyor ise bizi seçer. Yani bizi destekler.” diye cevap verdi. Kurultay salonuna Bahçeli haricindeki başkan adaylarının sokulmayacağı iddiaları üzerine Eski Iğdır Milletvekili, şunları kaydetti: “Biz Devlet Bahçeli’nin oturduğu eve girmeye çalışmıyoruz. Bahçeli benim çok hürmet ettiğim bir büyüğümdür. O konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Benim de nikah şahidimdir. Bahçeli ile bu mesele şahsi bir meselemiz değildir. MHP, Türk milliyetçilerin ortak evidir. Kurultaylar da Türk milliyetçilerin kurultaydır. Ülkücü irade delege ile karar verdiği takdirde hiç kimsenin Genel Başkan dahil ‘salona sokmam’ deme gibi bir şey demeye hakkı yoktur.” 

ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN KIZINDAN SİNAN OĞAN’A DESTEK 

Sinan Oğan’ın basın toplantısında çok sayıda partili ile merhum Tuğrul Türkeş’in kızı Çağrı Türkeş de katıldı. Oğan, basın toplantısı sonrası Çağrı Türkeş’in yanına giderek katılımından dolayı özel teşekkür etti. 

Okunma Sayısı: 3291
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı