"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MHP'den flaş 'kayyım' atağı

09 Nisan 2016, Cumartesi 12:18
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından MHP'yi kongreye götürecek kayyımı belirlemesine yönelik kararının icra kabiliyetinin olmadığını açıkladı.

Öztürk, mahkemenin kararının kesin olmadığını, Yargıtay yolunun açık olduğunu belirtterek, "Parti olarak, kararın temyizi yoluna gidilecektir." dedi. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından MHP'nin olağanüstü kongreye götürülmesi yönündeki kararıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Öztürk'ün açıklaması şöyle:

"Sizlerin de takip ettiği gibi, partimiz delegeleri tarafından olağanüstü kongre talebi ile ilgili olarak mahkemeye yapılan müracaat, dün Ankara 12. Sulh Hukuk mahkemesince karara bağlanmış olup, davacıların olağanüstü kongre talebi doğrultusunda karar vermiştir. Mahkemenin vermiş olduğu karar, kesin olmayıp, Yargıtay yolu açıktır. Parti olarak, kararın temyizi yoluna gidilecektir. Zira karar MK m.75’e istinad etmektedir. Diğer bir ifade ile şahsın hukuku alanında verilmiş bir karardır. Şahsın hukuku alanında verilen ilk derece mahkeme kararlarının icra edilebilmesi, kararın kesinleşmesine, yani yargısal sürecin tamamlanmasına, Yargıtay aşaması da tamamlanması şartına bağlıdır. Diğer bir ifade ile, henüz hukuki süreç tamamlanmamıştır. 6100 sayılı HUKUK MUHAKEMELERİ KANUNU m.367/2’de, 'Kişiler hukuku, aile hukuku ve taşınmaz mal ile ilgili ayni haklara ilişkin kararlar kesinleşmedikçe yerine getirilemez.' hükmü yer almaktadır. Bazı basın yayın organlarında ifade edildiği gibi, kararın kesinleşmesinden, diğer bir ifade ile Yargıtay süreci tamamlanmadan, Ankara 12 Sulh Hukuk Mahkemesinin kararın icra kabiliyeti yoktur."

Okunma Sayısı: 2321
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı