"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mustafa Destici'den Erdoğan'a AYM eleştirisi!

29 Şubat 2016, Pazartesi 13:26
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi’yle ilgili sözlerini değerlendirerek, “Kararlarını beğenmeyebiliriz, eleştirebilir ama yok hükmünde saymak ya da küçültücü ifadelerde bulunmayı doğru bulmuyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi’nin gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili kararına ‘uymuyorum, saygı da duymuyorum’ sözlerini değerlendiren Destici, kendilerinin de seçim barajı ile seçim yardımı konusunda Anayasa Mahkemesi’ne başvurduklarını hatırlattı. Destici, “Her iki konuda da red kararı verdi. Biz de bunu doğru bulmadığımızı, hukukun üstünlüğüne uygun bulmadığımızı ifade ettik. Ama bütün bunları ifade ederken toplumu ayrıştıracak ya da Anayasa Mahkemesi’nin kendi varlığıyla ilgili üyelerin şahsiyetiyle ilgili hiçbir konuya girmedik. Bunu doğru bulmuyoruz. Anayasa Mahkemesi’nin yapısının oluşumuyla ilgili bizim de çekincelerimiz var. Anayasa Mahkemesi üyelerinin de kimler tarafından atandığı belli. Kararlarını beğenmeyebiliriz, eleştirebilir ama yok hükmünde saymak ya da küçültücü ifadelerde bulunmayı doğru bulmuyoruz." ifadelerini kullandı. 

Okunma Sayısı: 1457
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı