"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Operasyon Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kendi kararıdır

23 Şubat 2015, Pazartesi 13:45
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Şah Fırat Operasyonu"nun tamamının Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kendi kararı olduğunu bildirdi.

Kalın, "Şah Fırat Operasyonu" sürecinde YPG, IŞİD ya da ABD ile temas olup olmadığının sorulması üzerine, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanıımızın dün açıkladığı gibi operasyonun selameti açısından müttefiklerimize bilgi verilmiş, Suriye rejimine de bir nota verilmiştir. Fakat bahsettiğiniz diğer örgütlerle herhangi bir temas, koordinasyon, yardımlaşma söz konusu değildir. Bu operasyonun tamamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kendi kararıdır ve kendi imkan ve kabiliyetleriyle hayata geçirilmiş bir operasyondur."

"Suriye Eşmesi'ne çatışma ihtimali görmüyoruz"

Kalın, Süleyman Şah Türbesi'nın taşınacağı Suriye Eşmesi'nin güvenliğine ilişkin soru üzerine, bölgede dinamiklerin hızla değişebildiğini belirtti.

Suriye'de kırılgan bir güvenlik yapısı olduğunu hatırlatan Kalın, şöyle konuştu: "PYD bizim için bir terör örgütüdür. Suriye'deki son derece kırılgan güvenlik yapısı içinde, 'Şu örgüt şu bölgeye hakim, şu grup şu bölgeye hakim demek' bile oldukça zordur, farazi olmaktan öteye geçmez. Bunlar her gün değişir, değişebilir, dinamikler çok hızlı bir şekilde değişiyor sahada. Fakat bizim Suriye Eşmesi olarak belirlediğimiz sınırımıza yakın noktadaki yer, Türkiye Cumhuriyeti'nin koruması altındadır. Burada, biz herhangi bir sorun, herhangi bir çatışma ihtimali görmüyoruz." 

AA

Okunma Sayısı: 1064
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı