"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Rafsancani'nin tespitleri çok doğru'

18 Kasım 2014, Salı 18:48
İran İslami Mezhepleri Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri Ayetullah Muhsin Eraki, eski Cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani'nin "Sahabeye lanet ve saygısızlık IŞİD'in ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır" açıklamasına destek verdi.

Eraki, aynı zamanda Düzeninin Maslahatını Teşhis Konseyi (DMTK) Başkanı olan Rafsancani'nin "Sahabeye lanet ve saygısızlık IŞİD'in ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır" şeklindeki açıklamasını onaylayarak "Sayın Rafsancani'nin söyledikleri doğrudur ve İmam Humeyni de Amerikancı İslam tabirini kullanmıştı" dedi.

Türkiye'nin bölgenin güvenliği ve huzuru için önemli konuma sahip olduğunu vurgulayan Eraki, İslam ülkelerine birlik çağrısı yaptı.

Eraki, Müslümanların birlikte hareket etmelerinin önemine değinerek, "Ayrılıklara sebep olacak eylemlerden sakınılması gerekir. Türkiye, İran ve Suudi Arabistan birlikte hareket hareket etse, İslam dünyası çok önemli ilerlemeler kaydeder" ifadelerini kullandı.

İslami Mezhepleri Yakınlaştırma Kurumu, bu konuda çalışmalar yürütmek üzerine İran'da 1990 yılında kurulmuştu.

Rafsancani, verdiği bir ropörtajda, Şii dünyasına yönelik öz eleştiride bulunarak, "Şiiler arasında Peygamberimizin sahabesine lanet ediliyor olması, IŞİD gibi yapıların ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır" demişti.

Etiketler: iran, sahabe, rafsancani, destek
Okunma Sayısı: 1250
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı