"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rus uzman: Aliyev, Moskova ve Ankara’yı barıştırsın

26 Kasım 2015, Perşembe 14:41
Rusya'nın sayılı Ortadoğu uzmanı ve Türkologlarından Aleksandr Sotniçenko, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Moskova ve Ankara’yı barıştırmak için arabuluculuk yapması gerektiğini söyledi.

Sotniçenko, Türkiye’nin Rus savaş uçağını düşürmesi nedeniyle, Rusya’da Türkiye karşıtı gösteri ve kampanyaların başladığını ifade etti. Rus uzman, “Şunu anlamak lazım; burada Türkiye halkının, Türkiye’nin ve Türkiye devletinin suçu yok. Burada Türk siyasi elitinin suçu var. Türk siyasi eliti bu olayın sorumlusu ve bunun hesabını vermek zorunda. Öncelikle Rusya’dan özür dilenmeli ve tazminat ödenmeli.” dedi.

ALİYEV DEVREYE GİRSİN 

İki ülkeyi barıştırmak için Azerbaycan lideri İlham Aliyev’in devreye girmesi gerektiğini belirten Sotniçenko, “İki ülkeyi barıştırmak lazım. Durum çok kötü. Arabuluculuk açısından burada en iyi aday Sayın Aliyev. Azerbaycan’ın Türkiye ile yakın etnik, kültür ve siyasi ilişkileri bulunmakta. Aynı zamanda Azerbaycan’ın Rusya ile de ilişkileri iyi. Son zamanlarda Moskova-Bakü ilişkileri çok iyi düzeyde gelişmekte. Aliyev, bu misyonu üstlenerek iki ülkenin barışması için ciddi katkı sağlamalı.” şeklinde konuştu. 

Okunma Sayısı: 1745
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı