"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sağlık Bakanı: İşaretler Gülen’i iade edecekleri yönünde

14 Ağustos 2016, Pazar 15:49
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin arkasındaki isim olduğu iddia edilen Fethullah Gülen’in iadesiyle ilgili işaretlerin olumlu yönde olduğunu söyledi.

Kardelen TV’de yayınlanan Gündem Özel programına katılan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve Kardelen TV Ana Haber Spikeri Duygu Şahin’in gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Türkiye genelinde 80 bin, Sağlık Bakanlığı’nda 6 bin kişinin açığa alındığını söyleyen Bakan Akdağ, şöyle devam etti:

​"Türkiye genelinde bu örgütle ilişkisi olabileceği düşünülen 80 bin kişi açığa alındı. Biz de OHAL kanununa göre bir kararname yaptık ve 6 bine yakın kişiyi açığa aldık. Bunların daha çok çöreklendiği yerler emniyet, silahlı kuvvetler, yargı ve milli eğitim. İletişimle ilgili yerlerde çok yoğunlaşmışlar. Kılı kırk yararak, masumlar arada bundan mağdur olmasın diye çalışıyoruz. Doğrudan doğruya örgüt mensubu olanlar var. Onlar bir kısmı ‘ben örgüt mensubu değilim’ diyebilir ama parasıyla destek olmuşsa, para toplamışsa, insanları alıp oraya doğru yönlendirmişse bunlar örgüt mensubudur.”

Askeri hastanelerin devri ile ilgili çalışmaların tamamlandığını dile getiren Recep Akdağ, "Askeri hastaneler konusunda çalışmaların sonuna geldik. Bu hususta hukuk oluşturuldu, çeşitli illerde yoğun bir çalışma içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

‘TOPU SAHADA ÇEVİRDİLER’

Fethullah Gülen’in iadesi sürecine ilişkin de konuşan Bakan Akdağ, "Biraz topu orta sahada çevirdiler ama şimdiki işaretler iade edebilecekleri yönünde. Sağduyu zaten bunu gerektiriyor. İlgili dokümanlar kendilerine ulaşmış durumda. Bunu artık geciktirmemeliler ve cezasını çekmek üzere iade etmeleri gerekir. Bunu istemek bizim, o 240 şehidin hakkı" dedi.

Okunma Sayısı: 1988
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı