"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Seçim istifaları için son gün

10 Şubat 2015, Salı 11:29
Genel seçimler öncesinde kamu çalışanlarının istifaları dün art arda gelmişti. Bürokratlar açısından, vekil aday adayı olmak için bugün ise son gün. Son günde de, bürokrasideki istifa rüzgarı devam ediyor.

Sabahın ilk saatlerinde, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Recep Kaymakcan'ın istifası geldi. Kaymakcan, Çorum'da milletvekili adayı olmak üzere istifa etti.

DIŞİŞLERİ'NDEN MHP'YE...

İstifa rüzgarı, Büyükelçileri de vurdu.  Dışişleri Bakanlığı'nda da, istifalar art arda geliyor. Daha önce Filistin ve Türkmenistan Büyükelçilik görevlerinde bulunan Hüseyin Avni Bıçaklı, ilk istifa eden Büyükelçi oldu. Bıçaklı, memleketi Isparta'dan, MHP'den aday olacak. 

İstifası beklenen bir diğer Büyükelçi ise, halen Dışişleri'nde ikili işler genel müdürü olarak görev yapan Hulusi Kılıç, daha önce Bakü büyükelçisi olarak görev yapmıştı. Büyükelçi Kılıç'ın AK Parti'den aday olması bekleniyor.

'CHP'ye bürokrasi ve yargıdan 150'den fazla başvuru var'

KIRŞAN VE TOSUN İSTİFA ETTİ

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan ile Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu Üyesi, Sağlık Bakanlığı Eski Müsteşar Yardımcısı Dr. Şanal Tosun da AK Parti'den aday adayı olmak için istifa etti.

BASIN MÜŞAVİRİ ÇETİN İSTİFA ETTİ

7 Haziran seçimlerinde aday olmak için Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Bilal Çetin de Başbakanlık’a istifasını verdi. Çetin, AK Parti’den İzmir Milletvekili aday adayı olacak.

Ankara'da 18 yıl aktif gazetecilik yapan Çetin, son dönemde Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ, Emrullah İşler ve Yalçın Akdoğan'a basın danışmanlığı yaptı.

TCDD GENEL MÜDÜRÜ DE İSTİFA ETTİ

2002 Aralık ayından beri TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Süleyman Karaman, siyasete atılmak amacıyla görevinden ayrıldı. Karaman, 2003 yılından itibaren Yüksek Hızlı Tren (YHT) projeleri başta olmak üzere 100'ü aşkın demiryolu projesinde görev aldı.

TFF TAHKİM KURULU ÜYESİ İSTİFA ETTİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu Üyesi Avukat Hüseyin Aydın da milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DİPLOMATI VAHİT ÖZDEMİR İSTİFA ETTİ

Dışişleri Bakanlığı diplomatlarından konsolos Vahit Özdemir, AK Parti Nevşehir Milletvekili aday adaylığı için  görevinden istifa etti.

Vahit Özdemir, yaptığı açıklamada,  "Dünya lideri , Kadim Dostum Muhterem Reisicumhurumuz  Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayetli önderliğinde ve  Başbakanımız Davutoğlu Ahmet Hocamızın rehberliğinde ülkemizin şaha kalkıp dünyada yıldız bir ülke haline  geleceğine yürekten inanıyorum.  Bürokrasi ve diplomasi tecrübemi  Aziz Milletimin ve memleketim Nevşehir'in  hizmetine sunabilmek amacıyla   fahri  kurucusu olduğum AK Parti'den Nevşehir Milletvekili  Aday Adaylığı için görevimden istifa  ediyorum" dedi.

Ankara’da art arda istifalar

HEM ESKİ, HEM YENİ MÜDÜR, ADAYLIK İÇİN İSTİFA ETTİ

Bürokrat istifalarındaki son günde, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda uzun süre görev yapmış iki ayrı isimden, iki istifa geldi. 

Kurum'un hem eski, hem de yeni Genel Müdürleri, milletvekili adayı olabilmek için istifalarını verdiler. 

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun eski Genel Müdürü Hasan Albayrak, bu görev sonrasında Başbakanlık Müşaviri olarak atanmıştı. Albayrak, Müşavirlik görevinden, vekil adayı olmak için istifa etti. 

Aynı saatlerde, Kredi ve Yurtlar'ın mevcut Genel Müdürü'nden de istifa haberi geldi. Genel Müdür Recep Kaymakcan, AKP'den Çorum adayı olmak üzere görevinden ayrıldı. 

 

Okunma Sayısı: 1241
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı