"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suçsuz gençlerin hayatı daha fazla karartılmasın

26 Mayıs 2024, Pazar
DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Seçim işleri Başkanı İdris Şahin ve Halkla İlişkiler Başkanı Mehmet emin Ekmen, cezaevinde bulunan kursiyer teğmenin annesi Sevinç Çakır’ı ziyaret ettiler.

Kursiyer teğmenlerin bu şekilde muamele görmesinin üzüntü ve kaygı verici olduğunu söyleyen İdris Şahin, “Bu kursiyerlerin yargılanmasının daha şeffaf, hukukî normlar uygun yapılması arzusu, feryadını herkesin duymasını istiyoruz. Hangi koşullarda olursa olsun ülkede adaletin, hukuk devletinin işlemesini istiyoruz” diye konuştu.

YARGI KULAKLARINI TIKIYOR

Mustafa Yeneroğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Elbette darbe yapanlar cezalarını en ağır bir şekilde çekecekler ancak yasada tanımlanan suçun maddi ve manevi unsurlarını taşıyan, bizzat bu darbe suçunun içinde olanlar bu cezaları almalıydı. Suç işlememiş insanların cezalandırılması hukuk devleti iddiasına açıkça aykırı bir tutum oldu. Kursiyer teğmenler, askeri öğrenciler ve erler... Pek çok insan mağduriyetini dile getiriyor ama yargı bunların tamamına kulaklarını tıkamış vaziyette” değerlendirmesinde bulundu.

AA

Okunma Sayısı: 2118
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı