"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tam bir mirasyedi bütçesi

09 Temmuz 2019, Salı 18:35
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk Meclis toplantısında “Belediye bütçesi tam bir mirasyedi bütçesi. Ekibimden İBB’nin mevcut durumunun finansal fotoğrafının çekilmesini istedim. Bana sundular, gördüğüm manzara tüyler ürpertici” dedi.

Belediyenin mali yönetimini eleştiren İmamoğlu, son iki yıldır borçları ödemek için gayrimenkullerin satılmaya başlandığını belirten İmamoğlu, “Artık borçların ötelenecek hali de kalmamıştır” diye konuştu. Kamu maliyesinin ‘bilinen tüm kurallarının çiğnendiğini’ söyleyen İmamoğlu şunları söyledi: “Korkunç bir israfa yol açılmış. Temmuzda kullanılacak maliye katkı payı ülke tarihinde ilk defa 15 gün erken ödenmiş. Temmuz ayında kullanılması gereken 1 milyar liralık tüm nakit tüketilip bitirilmiştir. Nereye ve nasıl harcandığı kamuoyuyla paylaşılmamıştır.” Göreve başladığında kasada ‘sadece 7 milyon lira’ olduğunu açıklayan İmamoğlu, 5.8 milyar lira vadesi geçmiş, ödenmemiş ödeme olduğu bilgisini paylaştı. İmamoğlu, ekonomik kriz dolayısıyla vergi gelirlerinin azalmasını, şirketlerin kötü yönetilmesini ve yatırımların uzun ve plansız projelere dönüştürülmesini, malî yapının bozulmasındaki diğer etkenler olarak gösterdi.

AA

Etiketler: imamoğlu
Okunma Sayısı: 1494
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı