"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tek adam rejiminin sonucu

27 Temmuz 2021, Salı 17:00
CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, Tunus’ta yaşanan gelişmeler ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Çeviköz’ün açıklaması şöyle: “Tunus’ta Cumhurbaşkanı Said’in hükümeti görevden alması, parlamentonun faaliyetlerini dondurması ve seçilmiş milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırması tüm dünyada olduğu gibi tarafımızdan da dikkatle izlenmektedir. Bu gelişme bir ülkede belli yetkilerin tek adam tarafından demokrasiyi tehlikeye sokacak şekilde istismar edilebileceğini göstermesi açısından ibret vericidir. Tunus’ta demokrasinin bu şekilde askıya alınmasını asla tasvip etmiyoruz. Tunus, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da 2011 yılında başlayan halk hareketleri ertesinde demokratik düzene kısa zamanda geçiş açısından örnek olmuştur. Bu geleneği sürdürerek mevcut süreci de anayasa ve hukuk düzeni çerçevesinde geride bırakmasını, ivedilikle parlamenter demokrasiyi yeniden hayata geçirmesini bekliyoruz.”

Ankara - Anka

Okunma Sayısı: 4325
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı