"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tok yatan bizden değildir

21 Ağustos 2018, Salı 15:20
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Güzel dinimiz ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir.’ der. Bayramlar muhtaçların yanında olmayı unutmamamız gereken özel günlerdir” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bayramların, yardımlaşmanın ve dayanışmanın, sulhun ve kardeşliğin, sevincin ve huzurun özel günleri olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, “Bu bağlamda, yılın diğer günlerinde de nasıl olmamız, davranmamız, hükmetmemiz gerektiğinin kurallarını içerir bayram günleri. Ancak İslam dünyasının içinde bulunduğu tablo, bayramların maddi ve manevi ikliminin çok uzağında. Dayanışma duygusundan uzaklaşmış, yoksulluk ve gelir dağılımı eşitsizliği kronikleşmiş, üstüne barut ve kan kokusu çökmüş, kendi aralarındaki anlaşmazlıkları kökleşmiş, demokrasinin ve insan haklarının, evrensel kuralların uzağında bir İslam dünyası gerçeği duruyor önümüzde. Yurtlarından ayrılmak zorunda kalan milyonlarca Müslüman, demokratik ülkelerde yeni bir gelecek kurmanın peşinde, ülkelerinde kalmayı seçenler, yıllardır huzur içinde bir bayram kutlayamamış olmanın hüznünü yaşıyor” dedi.

Türkiye yönetilememektedir, Türkiye savrulmaktadır

Kılıçdaroğlu, İslam dünyasının söz konusu üzüntü verici halinin, büyük ölçüde Türkiye için de geçerli olduğunu değerlendirerek, şunları kaydetti; “Türkiye, toplumun tüm kesimlerine yönelik eşit ekonomik imkanların olmadığı, kayırmacı ve yandaşçı uygulamalar nedeniyle adaletli bir ekonomik hayatın bulunmadığı, liyakat dışı uygulamalarla istihdam olanaklarının kısıtlandığı, bilimsel, çağdaş, laik eğitimden ve bu eğitim anlayışının dayandığı eğitimde fırsat eşitliği ilkesinden uzaklaşıldığı, yoksulluğu yenmek değil, yoksulluğu yönetmek/büyütmek amaçlı programlarının öne çıktığı, topladığı vergilerin hesabını vatandaşına vermeyen, hakkındaki uluslararası yolsuzluk algısı güçlü, medya özgürlüğü ve hukukun üstünlüğü endekslerinde son sıralarda bulunan bir ülkeye dönüşmüş durumda. Üstelik, toplumun dar gelirli grupları üzerindeki etkileri gün geçtikçe artacak olan bir krizle karşı karşıyayız. Kamuoyundaki algının aksine bu kriz, tek başına bir ekonomik kriz değil, siyasal bir krizdir. Çünkü Türkiye yönetilememektedir, Türkiye savrulmaktadır.”

Muhtaçların yanında olmayı unutmayalım 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı nedeniyle Twitter’dan da paylaşımda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu paylaşımında, “Güzel dinimiz, ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ der. Bayramlar muhtaçların yanında olmayı unutmamamız gereken özel günlerdir. İktidarın Türkiye’yi sürüklediği uçurumdan ancak milletçe birbirimize destek olarak çıkabiliriz, bunu unutmayalım. Kurban Bayramımız kutlu olsun” değerlendirmesinde bulundu.

Okunma Sayısı: 1425
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı