"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Türkiye karşıtlarına malzeme veriyor'

21 Ocak 2016, Perşembe 15:00
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 'diktatör bozuntusu' tabirini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Türkiye karşıtlarına malzeme vermekle suçladı

Davos'ta konuyla ilgili bir soruya cevap veren Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu, gerçekten siyasi etiğe, siyasi nezakete uymayan bir üslup kullanıyor. Türkiye tam anayasa başta olmak üzere birçok konularla ilgili muhalefetle yaptığımız görüşmelerle daha medeni bir diyalogun içine girmek üzereyken Sayın Kılıçdaroğlu'nun kullandığı bu seviyesiz üslup gerçekten hem siyasetin doğasını olumsuz yönde etkiliyor hem de Kılıçdaroğlu'nun niyetinin ne olduğunu anlamak konusunda da ciddi sıkıntılar doğuruyor." dei.

Kılıçdaroğlu'na yurtdışına çıkarak dünyayı tanıması ve Türkiye'nin önemini anlaması tavsiyesinde bulunan Ahmet Davutoğlu, "En azından takdir etmeyi, seviyeli bir üslup kullanmayı öğrenir." ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu için "İdeolojik dogmalarla meseleleri şahsileştirerek, bunlar üzerinden kendi kitlesini toparlama çabası içine girmek suretiyle Türkiye'de son derece olumsuz bir atmosferin oluşmasına sebebiyet veriyor." ifadesini kullanan Davutoğlu, "Hükümeti eleştirme kapısı her zaman açık. Ama Sayın Cumhurbaşkanlığı makamını ve Cumhurbaşkanımızı yıpratmak için bu tür ifadelerle bir kampanya yürütmesi tam da bu günlerde Türkiye dışında Türkiye ile ilgili oluşturulmak istenen algıya uygun düşen, onunla işbirliği yapan bir psikoloji oluşturuyor." dedi.

Rus televizyonlarının Kılıçdaroğlu'nu öne çıkaran yorumlarla Türkiye'ye dönük saldırılar yaptığını söyleyen Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu yurtdışında Türkiye karşıtlarına malzeme vermek yerine Türkiye'de kendi vizyonunu ne olduğunu, kendisinin ne düşündüğünü seviyeli şekilde anlatmakla mükelleftir. Hem bu üslubu şiddetle kınıyorum hem de bu konuda her zaman Cumhurbaşkanlığı'na ve Cumhurbaşkanımıza, devletimizi temsil eden bu makama sahip çıkacağımızı, bunun için gereken her türlü çabayı göstererek gereken adımları atmak konusunda hiç tereddüt etmeyeceğimizin de bilinmesini isterim." şeklinde konuştu.

Okunma Sayısı: 1082
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı