"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yıldırım ve Çavuşoğlu'ndan 'Trump' değerlendirmesi

09 Kasım 2016, Çarşamba 11:51
Başbakan Binali Yıldırım, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuştu.

Başbakan Yıldırım, "ABD topraklarında yaşayan Fetullah Gülen'in bir an önce ülkemize iadesi konusunda yeni başkana buradan açıkça çağrı yapıyorum" dedi. 

Başbakan Binali Yıldırım, "Bugün bir yıldır bütün dünya kamuoyunu meşgul eden ABD’de seçim sonuçlandı. Seçim sonucu, bir çok insanın düşündüğünün aksine farklı şekilde gerçekleşti. Donald Trump yeni başkan olarak ABD’nin 45’nci başkanı olarak seçildi. Sayın Trump’ı tebrik ediyoruz, başarılar diliyoruz. Eminim ki uzun bir geçmişe dayanan Türkiye ABD stratejik ortaklığının artık tartışmalardan kurtarmış bir şekilde, Türkiye’nin terörle mücadeledeki hassasiyetini dikkate alan, bölgedeki barış ve istikrarı önceleyen politikalarla geçmişten gelen geleneksel dostluk ilişkilerimizin daha da ileri götürmesi için yeni başkana bir fırsat alanı oluşturmuş olur" diye konuştu.

Çavuşoğlu'ndan Trump açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2016 başkanlık seçimlerini kazanarak ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump'ı tebrik etti.

Çavuşoğlu, sosyal medyada Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajında, Trump'ı tebrik ederek, "ABD ile güvene dayalı stratejik işbirliğimizi güçlendirme arzusundayız." ifadelerine yer verdi.

AA

Okunma Sayısı: 2412
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı