"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Yukarı Karabağ’da Ermeni işgali sona ermeli"

15 Nisan 2015, Çarşamba 13:43
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ermenistan işgali altında bulunan Azerbaycan toprağı Yukarı Karabağ’da sorunun çözülmesi için Minsk Grubu oluşturulduğunu, ancak ay ve güneş tutulması gibi yılda bir kez görünen toplantılarla bu konuda ilerleme sağlanamadığını söyledi.

Rusya ziyareti çerçevesinde TASS haber ajansında düzenlenen basın toplantısında konuşan Çiçek, “Haksız olarak işgali devam eden Azerbaycan toprakları ile ilgili Türkiye’nin tutumu ortada. Biz her platformda bu haksızlık ve hukuksuzluğu dile getiriyoruz. Minsk Grubu bu işin çözüme kavuşması için kuruldu. İstenilen çabayı göstermiyor. Bundan memnun olmadığımızı belirtmek isterim.” eleştirisi getirdi.

O gün ana karnında olan ya da yeni doğan çocuğun bugün 24 yaşına geldiğini hatırlatan Çiçek, “İşgal bu kadar zamandır sürüyor. 1 milyondan fazla insan yerinden yurdundan edildi. Sıkıntı ve acı çekti. Maalesef uluslar arası toplumda duyarsızlık ve çifte standart olduğunu görüyoruz. Bu konu çözülmeden Güney Kafkasya’da barış ve istikrar açısından riskler olmaya devam edecek.” uyarısında bulundu.

Güney Kafkasya’da barış ve istikrar isteniyorsa, bu işgalin sona ermesi gerektiğini vurgulayan TBMM Başkanı, “Minsk Grubu ay ve güneş tutulması gibi yılda bir defa görünüyor. Sorunlar çözülmezse, yeni sorunlar ortaya çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 1083
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı