"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2020 Olimpiyatları için mescit hazır

27 Temmuz 2018, Cuma 01:02
2020 Yaz Olimpiyatları’na hazırlanan Japonya, organizasyona gelecek Müslümanlar için seyyar mescit hazırladı.

2020 Yaz Olimpiyatları’na hazırlanan Japonya, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek ziyaretçiler için çalışmalar yapmaya başladı. Bu çerçevede 23 Temmuz Pazartesi günü tanıtımı yapılan seyyar mescit de dikkatleri üzerine çekti. 2020 Yaz Olimpiyatları için Japonya’ya gelen Müslümanların rahatça ibadetlerini edebilmesi için tasarlanan seyyar mescit Tokyo’daki bir spor ve kültür faaliyetleri şirketinin projesi.

50 KİŞİ İBADET EDEBİLECEK

Seyyar mescit geçtiğimiz Toyota şehrindeki Toyota Stadyum’un önünde geçtiğimiz Pazartesi günü tanıtıldı. Seyyar mescit modifiye edilmiş 25 tonluk bir tırdan oluşuyor. Mescidin girişi olarak kullanılabilmesi için arkası açılan tır aynı zamanda yanlara doğru genişliyor. Tam olarak açıldığında içinde 50 kişinin ibadet edebileceği 48 metrekarelik seyyar mescidin içinde abdest alınabilen bir kısım da var. Seyyar mescidin açılış töreninde 2004 tsunami felâketinden etkilenen Endonezyalı öğrenciler de vardı. 

Öğrencilerden biri olan 14 yaşındaki Nur Azizah “Seyyar mescit Japon Müslümanlar ve Japonya’ya gelen Müslüman turistler için çok önemli.” dedi ve mescidi arkadaşlarına göstermek istediğini belirtti.

Japon hoşgörüsünü Müslümanlarla paylaşmak istiyoruz

Seyyar mescidi tasarlayan Yasu Project’in CEO’su Yasuharu Inoue, 2020 Yaz Olimpiyatları’na gelecek Müslüman ziyaretçiler için mevcut camilerin yetersiz kalabileceğini ve böyle bir durumun kendisini uluslar arası bir toplum olarak gören ülke için telâşlandırıcı olduğunu belirtti. Bu seyyar mescitler ihtiyaç duyulduğunda farklı olimpiyatlarda da kullanılabilirler. Inoue son verdiği röportajlardan birinde şöyle konuştu: “Açık görüşlü ve misafirperver bir ülke olarak Japon hoşgörüsünü Müslümanlarla paylaşmak istiyoruz.”

Haber: Hümeyra Titer

Etiketler: japonya, olimpiyat, mescit
Okunma Sayısı: 2753
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı