"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

1800'lü yıllarda yapılan tarihî cami restore ediliyor

21 Ocak 2015, Çarşamba 10:14
Aksu ilçesindeki tarihi Ağalar Camisi, Aksu Belediyesince restore ediliyor.

İhsaniye Mahallesi'nde yer alan ve 1800'lü yıllarda Perge Antik Kenti'nden alınan taşlarla yapılan Ağalar Camisi'nin çökme tehlikesi nedeniyle bir süredir kullanılmadığı bildirildi. Kubbelerinde çatlaklar bulunan taşınmaz kültür varlıkları arasında yer alan caminin restorasyonu için ihale süreci tamamlandı.

İhalenin ardından başlatılan restorasyon çalışmaları kapsamında caminin kaymaması için mikro kazı yöntemiyle caminin temeli güçlendirildi.

Avlusunda tarihi çeşmesiyle aslına uygun olarak yenilenecek caminin 7 ay içerisinde halkın hizmetine açılacağı belirtildi.

AA

Etiketler: restorasyon, tarihi cami
Okunma Sayısı: 940
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı